2017.12.29 Speedbox média

Újabb második hely a Szilveszter Rallyen



Újabb második hely a Szilveszter Rallyen

Idén sorozatban másodszor állhatott fel a Szilveszter Rallye dobogójának második fokára az Ifj. Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna páros. A miskolci kettős a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Vincze Feriékkel harcolt a győzelemért, akiknek ez volt a harmadik győzelmük az évzáró versenyen.

Ifj. Kiss Lászlóék az elmúlt évek dobogós eredményei után győzelmi reményekkel érkeztek a 2017-es Szilveszter Rallyera. Ennek jegyében csütörtökön az első két szakaszt két második hellyel kezdték, úgy hogy az első etapon mindösszesen kettő, a második gyorson pedig hat tizeddel maradtak el a leggyorsabbtól.

A pénteki első etapon a minimális hátrányból minimális előny lett, hiszen Lackóék egy tizeddel nyerték a szakaszt a Vincze Ferenc - Bazsó Attila kettős előtt. Ekkor mindösszesen négy tized volt a különbség az első két helyen álló páros között, ami a folytatásra további izgalmakat ígért.

Sajnos az ezt követő belső körön Laciéknak nem jött ki a lépés és nyolc másodperces hátrányba kerültek az élen állókhoz képest, amivel a reális esélyüket elveszítették a győzelemre. A hátralévő két szakaszon már valós győzelmi esélyek nélkül is becsülettel küzdöttek és végül két második időt autózva értek célba.

Mindez azt jelentette, hogy a 2014-es harmadik hely és a 2016-os második hely után, a tizenkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszter Rallyen ismét a dobogó második fokára állhattak fel a Speedbox Racing Team versenyzői.

„Sajnos nem jött össze az első hely annak ellenére, hogy végig közel voltunk hozzá. A mai első gyorsaságin, egy kicsit faragtunk a hátrányunkból, de utána a belső körön sorsdöntően nagy, nyolc másodperces hátrányt szedtünk össze. Ezután igazából már el is engedtük az első helyet, mert tudtuk, hogy hiába találnánk meg a hiba okát, ekkora hátrányt már nem tudnánk ledolgozni ebben a szoros versenyben. Vincze Feriéknek ezúton is gratulálunk! Jövőre megint megpróbáljuk majd legyőzni őket.” - nyilatkozta Ifj. Kiss László.

„Nagyon élveztük ezt a versenyt, szeretünk idejönni és ezúttal is nagyon érdekes kis csata alakult ki. Az utolsó kilométerig küzdöttünk, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni. A mai második gyorstól reális esélyünk nem volt az első helyre, ezért elsősorban a minél jobb részeredményekre törekedtünk.” - értékelt Kissné Varga Zsuzsanna.