2020.09.04 Speedbox média

Új navigátorral áll rajthoz Egerben ifj. Kiss László



Új navigátorral áll rajthoz Egerben ifj. Kiss László

Ezen a hétvégén Egerben folytatódnak az Országos Rallye Bajonkság küzdelmei. Csak úgy, mint Miskolcon ezúttal is ott lesz a rajtban a ifj. Kiss László, aki ezúttal nem Szegedi Mátéval, hanem Farnadi Ágnessel vág neki a tizenegy gyorsaságiból álló megmérettetésnek.

Ifj. Kiss László hosszú kihagyás után az előző miskolci versenyhétvégén csatlakozott a hazai ralibajnokság mezőnyéhez. Lackóék a versenyt megelőző teszten és az első szakaszon is jól érezték magukat a Turán Motorsport által felkészített autóban, de a verseny sajnos idő előtt fejeződött be miután a Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett a második gyorsaságin, melyben sajnálatos módon a navigátor életét vesztette.

A félbeszakadt Miskolc Rali után az a döntés született, hogy az előzetes tervektől eltérően Egerben is rajthoz áll a SPEEDBOX Racing Team. Ezen a versenyen azonban a tavalyi Eb futamon és Miskolcon is remekül navigáló Szegedi Máté sajnos nem tud részt venni, így a helyét erre a versenyre  Farnadi Ágnes veszi át, aki korábban többek között Turán Frigyesnek és Vincze Ferencnek is navigált már. A szerdai sárisápi teszten már az új felállásban tesztelt a csapat és a pozitív tesztnap után mindenki bizakodva várja, hogy kezdetét vegye a 2020-as Eger Rali.   

A versenyhétvége szombaton késő délután kezdődik a Dobó téri rajtceremóniával, ami után a párosok kétszer teljesítik a Pétervásári elágazás - Sirok gyorsaságit. A vasárnapi folytatásban egy meglehetősen nehéz nap vár a mezőnyre kilenc szakasszal. A program vasárnap este zárul az ünnepélyes díjátadóval, amelyre ugyancsak a Dobó téren kerül sor. 

Szeptember 5. (szombat)

16:45 Rajtceremónia, Eger – Dobó tér
18:18 GY1 – Pétervásárai elágazás – Sirok/1
20:51 GY2 – Pétervásárai elágazás – Sirok/2

Szeptember 6. (vasárnap)

7:48 GY3 – Szarvaskő – Egerbocs/1
8:11 GY4 – Bátor – Pétervásárai elágazás/1
8:44  GY5 – Sirok – Egerbakta/1

11:47 GY6 – Szarvaskő – Egerbocs/2
12:10 GY7 – Bátor – Pétervásárai elágazás/2
12:43 GY8 – Sirok – Egerbakta/2

15:46 GY9 – Szarvaskő – Egerbocs/3
16:09 GY10 – Bátor – Pétervásárai elágazás/3
16:42 GY11 – Sirok – Egerbakta/3

17.27, Ünnepélyes díjkiosztó – Eger Dobó tér