2017.05.02 Speedbox média

Új irány és hetedik hely Ózdon



Új irány és hetedik hely Ózdon

Az elmúlt hétvégén, Ózdon és környékén mérték össze tudásukat hazánk legjobb rali versenyzői. A bajnokság második versenyén ismét az abszolút értékelés hetedik helyén végzett az Ifj. Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna kettős.

Az R5-ös Ford Fiestával versenyző páros nagyszerű formában kezdte az ózdi hétvégét, aminek köszönhetően az előkelő második helyet szerezték meg a pénteki salakos prológon. A lendület, ahogy az eredményeken is látszódott szombatra is megmaradt, amikor a mezőny az Ózd - Sáta, Borsodbóta - Királd - Ózd gyorsokat teljesítette három alkalommal.

„Remek pályák vannak a környékünkön, mindig élmény itt versenyezni és most még sikerült jobban is kezdenünk, mint néhány hete a szezonnyitón.”- kezdte az értékelést a miskolci pilóta. „Ezt elsősorban annak tudjuk be, hogy új irányba mentünk el a beállítások terén és eddig úgy látszik, hogy ez a jó irány, hiszen sokat gyorsultunk.” Laciéknak vasárnap már valamivel nehezebb dolguk volt, hiszen a második nap szakaszain még nem versenyeztek korábban. Ennek ellenére szombathoz hasonlóan jól kezdtek, a nap végére pedig annyira megbarátkoztak az új pályákkal, hogy két hatodik idővel fejezték be az utolsó két etapot és így végül a hetedik helyet sikerült megszerezniük az összetettben.

„Előzetesen kicsit tartottunk a vasárnaptól a tapasztalathiány miatt, de szerencsére hamar elkaptuk a ritmust és a jó kezdés után jól sikerült a folytatás is. Az új gyorsok nagyon tetszettek, különösen a Zagyvaróna - Cered szakasz, amelynek úgy gondolom, hogy a világ bármelyik bajnokságában helye lenne. Összességében elégedettek vagyunk és örülünk hetedik helynek, ahogy Miskolcon is. Ha helyezést illetően nincs is, érzésre azért van különbség a két verseny között, mert itt az elejétől sikerült a hetedik hely körül autóznunk és végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk, ami biztató. A következő versenyeken is szeretnénk legalább ilyen jól, vagy még jobban teljesíteni.” - zárta értékelését Ifj. Kiss László.

Folytatás három hét múlva Szombathelyen, ahol két aszfaltos rali után murván mérheti össze tudását a mezőny.