2017.05.19 Speedbox média

Új felállás az év első murvás versenyén



Új felállás az év első murvás versenyén

Három hét szünet után az év első murvás versenyével az ISEUM Ralival folytatódik a 2017-es ORB szezon. Szombathelyen Ifj. Kiss László, akinek kivételesen Béres László navigál majd, két hetedik helye után ismét szeretne az abszolút értékelést tekintve a legjobb tízben végezni.

A legutóbbi ózdi megmérettetés második napján számos új kihívással nézett szembe a Speedbox Racing Team párosa. Újdonságból pedig ezen a hétvégén sem lesz hiány, hiszen Lacinak egy szakasz kivételével olyan pályákon kell versenyeznie, amelyeken korábban még nem ment, illetve ezen a versenyen nem Kissné Varga Zsuzsanna foglal majd helyet mellette a jobb egyben, hanem Béres László, aki a tavaly Spitzmüller Csabának navigált.

Újdonság lesz továbbá az is, hogy a párosoknak a pénteki nap folyamán egy kvalifikációs etapot is teljesíteniük kell, amely a rajtsorrendről dönt majd. Az igazán éles küzdelem szokás szerint szombaton kezdődik. A verseny első napján hat gyorsasági és közel hatvan kilométer, míg a második napon további öt szakasz és nagyjából hetvenkét versenykilométer vár a versenyzőkre.

Ezen a versenyhétvégén a mezőny két különösen említésre méltó visszatérővel egészül ki, hiszen bő tízéves kihagyás után újra kormány mögé ül a korábbi kétszeres bajnok Kiss Ferenc egy R5-ös Ford Fiestával és az Európa-bajnokságon versenyző Botka Dávid is rajthoz áll a Citroen DS3 R5-el.

„Nehéz verseny következik, de már nagyon várjuk, hogy végre az autóban ülhessünk. Kivételesen most nem a megszokott felállásban, de a célok így sem változtak. Sok lesz az újdonság és az eddig sem gyenge mezőny is kiegészül két nagyon erős kettőssel. Igyekeztünk mi is megfelelően felkészülni és szerencsére sikerült egy tesztelési lehetőséget is összehozni, amelyen a tavalyi szombathelyi beállításokra alapoztunk. Bízunk benne, hogy az első pillanattól az utolsóig sikerül kihozni magunkból a legtöbbet és ez eredményességgel is párosul majd.” - mondta el Ifj. Kiss László.