2020.08.19 Speedbox média

Tragikus versenybalesett miatt idő előtt ért véget a 26. Miskolc Rali



Tragikus versenybalesett miatt idő előtt ért véget a 26. Miskolc Rali

Sajnos idő előtt az első gyorsasági szakasz után véget ért a 26. Miskolc Rally, ugyanis a verseny második szakaszán a Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett, melynek következtében a navigátor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Tóth Zsolt régóta tagjai a hazai rali társadalomnak, halála mindenki számára óriási veszteség. Az ifj. Kiss László, Szegedi Máté kettős és az egész SPEEDBOX Racing Team ezúton is részvétét fejezi ki Zsolt családjának, barátainak és csapatának.

„Felfoghatatlan, hogy a második gyorsasági rajtja előtt még beszélgettünk, ami sajnos az utolsó is volt egyben és utána már nem tudtunk segíteni. Óriási veszteség ért minket és az egész rali társadalmat. Zsolt családjának, csapatának és Dudás Gergőnek őszinte részvétem és sok erőt kívánok nekik ennek a felfoghatatlan tragédiának a feldolgozásához.” - osztotta meg gondolatait ifj. Kiss László a szombati események után.

„Felfoghatatlan, hogy öt perc alatt, hogy meg tud változni a világ! A gyorsasági rajtjánál még kezet fogtunk, jó reggelt kívántunk egymásnak, utána pedig ott állva a baleset mellett érthetetlenül néztünk ki a fejünkből, hogy ez nem történhet meg… többet nem foghatunk kezet. Isten veled sporttárs, kolléga, nyugodj békében! Őszinte részvétem a családnak, hozzátartozóknak!” – nyilvánította ki részvétét Szegedi Máté.

A szörnyű tragédia előtt szerencsére Laciéknak volt lehetőség néhány pozitív pillanatot is átélni, hiszen a Turán Motorsport remek munkát végzett az autó felkészítésével és a versenyt megelőző teszt, valamint a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt gyorsasági során is kiválóan teljesített a technika. Sajnos mindezt egyelőre az időeredmények nem tükrözték, hiszen a proglóg második körében defekt hátráltatta a SPEEDBOX Racing Team versenyzőit, az első szakaszon pedig Ollé Sasáék balesete miatt kényszerültek megállni.