2022.05.15 Speedbox média

Tizenhárom év után újra ralikrossz Eb futamon állhat rajthoz ifj. Kiss László



Tizenhárom év után újra ralikrossz Eb futamon állhat rajthoz ifj. Kiss László

Ifj. Kiss Lászlónak 2020-as ralikrosszos visszatérése óta egyik legfőbb célja volt, hogy újra európa-bajnoki futamon állhasson rajthoz és erre már nem kell sokat várnia, hiszen a május 21-22 között megrendezésre kerülő nyirádi európa-bajnoki szezonnyitón tizenhárom év szünet után állhat rajthoz nemzetközi ralikrossz versenyen. A huszonkét fős Supercars mezőnyben korábbi európa-bajnokok, világbajnoki futam résztvevők és magyar bajnokok is lesznek.

Lackó számára a főpróbát jelentő áprilisi országos bajnoki nyitány nem alakult  a legjobban, a küzdelmek során a versenyző és az autó is szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket, de a korábbi magyar bajnok bízik benne, hogy Nyirádon már az ő oldalára áll a szerencse. A minél jobb eredmény elérésében segítségére lesz öccse Kiss Pál Tamás is, aki ezúttal elsősorban spotterként erősíti majd a csapatot, de az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalataival is egészen biztosan hozzá fog tudni járulni a Speedbox Racing Team teljesítményéhez.

A versenyhétvége programja szombaton kezdődik a szabadedzéssel, a délutáni folytatásban pedig sor kerül az első és második előfutamra. Vasárnap a bemelegítést követően, a harmadik előfutam következik, majd a legjobbak számára az elődöntőkkel és a döntővel zárul a verseny.

„Ralikrosszos visszatérésem óta az egyik legfőbb vágyam volt, hogy újra az európa-bajnoki mezőnyben versenyezhessek és erre szerencsére már csak pár napot kell várnom. A máriapócsi versenyünk nem úgy alakult, ahogy terveztem, de remélhetőleg Nyirádon már sikerül megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek valójában.  Az előző versenyhétvége az autót is megviselte és néhány alkatrész beszerzése komoly szervezést igényelt, amiben Kenneth Hansen is segített nekünk, amiért nagyon hálás vagyok. A csapat ezúttal kiegészül az Oreca egyik motormérnökével, illetve az öcsém komoly európa-bajnoki tapasztalatára is nagyon számítunk. Mindenképpen szeretnénk eredményesen versenyezni, egy elődöntős szerepléssel már nagyon elégedett lennék ebben az erős mezőnyben, de igazából nincs komolyabb elvárásunk vagy eredménykényszer, mivel egyelőre csak ez az egy futam van tervben.” – mondta el ifj. Kiss László az európa-bajnoki nyitányt megelőzően. 

Nevezési lista:

Rajtszám Versenyző Csapat Autó
2 Oliver O’DONOVAN Oliver O’Donovan Proton Iriz
4 Patrick O’DONOVAN Patrick O’Donovan Ford Fiesta
6 Jānis BAUMANIS #YellowSquad Peugeot 208
11 Aleš FUČÍK KRTZ Motorsport ACCR Czech Team Volkswagen Polo
12 Anders MICHALAK Hedströms Motorsport Volkswagen Polo
24 Sivert SVARDAL Sivert Svardal Volkswagen Polo
27 László KISS Speedbox Racing Team KFT Peugeot 208
33 Ulrik LINNEMANN Linnemann Promotion Ford Fiesta
38 Mandie AUGUST ALL-INKL.COM Muennich Motorsport SEAT Ibiza
39 Zoltán KONCSEG Kárai Motorsport Sportegyesület Audi A1
44 Dariusz TOPOLEWSKI Oponeo Ford Fiesta
50 Attila MÓZER Nyirád Motorsport KFT Peugeot 208
51 Márk MÓZER Nyirád Motorsport KFT Peugeot 208
66 LUIGI GFS Motorsport Egyesület Ford Fiesta
73 Tamás KÁRAI Kárai Motorsport Sportegyesület Audi S1
77 René MÜNNICH ALL-INKL.COM Muennich Motorsport SEAT Ibiza
84 Hervé KNAPICK Hervé Knapick Citroën DS3
87 Jean Baptiste DUBOURG Jean Baptiste Dubourg Peugeot 208
88 Marcin GAGACKI Oponeo Ford Fiesta
91 Enzo IDE EKS Audi S1
92 Anton MARKLUND SET Promotion Hyundai i20
95 Yury BELEVSKIY Volland Racing KFT Audi A1