2021.05.25 Speedbox média

Technikai hiba fosztotta meg ifj. Kiss Lászlót a dobogós álmoktól



Technikai hiba fosztotta meg ifj. Kiss Lászlót a dobogós álmoktól

Az elmúlt hétvégén számos kihívással kellett szembenéznie ifj. Kiss Lászlónak, de magabiztos elődöntős teljesítményét követően visszatérése utáni második futamon is komoly esélye volt a győzelemre amitől ezúttal a technika ördöge fosztotta meg a döntőben.

Remekül kezdte a pünkösdi rallycross versenyt ifj. Kiss László, hiszen sikerült a legjobb időt autóznia az első szabadedzésen. A korai siker azonban komoly áldozatot követelt. A gyakarolás folyamán  kigyulladt a Peugeot 208 WRX kardánalagútjában lévő hővédő, ami miatt második szabadedzést Lackó kénytelen volt kihagyni.

Az első előfutamban aztán a rajtnál akadtak gondok a rajtprogram hibája miatt és egy kontakt miatt még öt másodperces időbüntetést is kiosztottak a korábbi kétszeres bajnoknak. A második előfutamban a szakadó eső nehezítette a mezőny dolgát, de Lackónak végül sikerült megnyernie a saját előfutamát, amivel összesítésben a harmadik legjobb időt szerezte meg és két előfutamot követően az összetett negyedik helyéről várhatta a második napot.

A hétfői folytatás már sokkal jobban alakult ifj. Kiss László számára, mindkét előfutamát nyerte, a haramdik előfutamban pedig senki sem tudott gyorsabb lenni nála. Mindez azt jelentette, hogy Kárai Tamás mögött a második helyen jutott elődöntőbe, ahonnan magabiztos teljesítménnyel és a legjobb idővel lépett tovább a döntőbe.

A döntőben az audis vetélytárs rajta sikerült jobban és Kárai, ifj. Kiss sorrend alakult ki az élen, amikor a második körben a nagyszerűen rajtoló Mózer Márk hatalmas balesete miatt prios zászlóval szakították félbe a döntőt. Az új rajtnál már lehetett látni, hogy valami nincs rendben Speedbox Racing Team versenyautójával, majd nem sokkal később az első szabadedzésen tapasztalt kipufogó probléma keretbe foglalta a hétvégét ezzel megfosztva Lackót egy újabb sikeres döntős szerepléstől.

„Számos pozitív pillanata volt ennek a hétvégének, de sajnos nem úgy végzödött, ahogy szerettük volna. Színvonalas mezőny jött össze és komoly csaták alakultak ki az előfutamok során, amit jól mutat, hogy mennyi körbeverés volt. Jó esélyünk volt egy újabb szép eredményre, de ezúttal a technika közbeszólt. Mindenképpen ki kell vizsgálnunk a problémát, mert korábban ilyet még nem tapasztaltuk ezzel az autóval most pedig egy hétvége alatt kétszer futottunk bele.” – foglalta össze a pünkösdi versenyhétvége eseményeit ifj. Kiss László