2016.09.15 Speedbox média

Részsikerek után a végeredménynek is örülhettek Ifj. Kiss Lászlóék a Kassa Rallyn



Részsikerek után a végeredménynek is örülhettek Ifj. Kiss Lászlóék a Kassa Rallyn

A szezon első felének részsikerei után ezúttal a végeredménynek is örülhetett Ifj. Kiss László és Kissné Varga Zsuzsanna 42. Kassa Rallyn miután a rangos nemzetközi mezőnyben tízedik, a magyar értékelésben pedig az abszolút hatodik helyet sikerült megszerezniük.

Ifj. Kiss Lászlóék új technikával vágtak neki Országos Rallye Bajnokság 2016-os idényének, emiatt a szezon első felében a jó részeredmények mellett a jelentősebb sikerek elmaradtak, ám Kassára, ahol az előző években is jól ment nekik, egy jó végeredmény reményében utaztak.

A szombati első gyorsaságikon még érződött a versenyzőkön a nagyjából három hónapos kihagyás, a harmadik szakasztól kezdve viszont sikerült jó tempót menniük. A nap utolsó két etapján a magyar értékelésben mindkétszer az ötödik időt érték el, úgy hogy a hatodik gyorson nem sokkal maradtak el a versenyt az ORB értékelés élen záró Ifj. Tóth János - Szőke Tamás kettőstől.

A vasárnapi folytatásban egy kicsit lassabb kezdés után ismét remek időket autózott a miskolci páros, melynek köszönhetően előbb az abszolút értékelés tizenegyedik, majd néhány szakasszal később a tízedik helyére sikerült feljönniük. Teljesítményüket végül az utolsó etapon koronázták meg, ahol nyolcadikként értek célba. A Speedbox ASE versenyzői a 42. Kassa Rallyt végül az abszolút értékelés tízedik helyén fejezték be, az ORB mezőnyében pedig az előkelő hatodik helyet szerezték meg.

„Örülünk, hogy a részsikerek után ezúttal a végeredményben is visszatükröződik a rengeteg befektetett munka eredménye. Éreztük, hogy egyes helyeken azért maradt még benne, de ettől függetlenül elégedettek vagyunk. Egyre jobban kezdjük megszokni az autót és ezáltal a versenyzést is egyre jobban élvezzük. Természetesen van még mit tanulni bőven, de bizakodunk, hogy a következő versenyen sem csak a részeredményeknek örülhetünk majd. Nem lesz könnyű dolgunk a Mecsek Rallye technikás pályáin, de már nagyon várjuk, hogy újra autóba ülhessünk. ” - mondta el Ifj. Kiss László a 42. Kassa Rally követően.