2022.04.20 Speedbox média

Pályafutása egyik legnehezebb hétvégéjét tudhatja maga mögött ifj. Kiss László



Pályafutása egyik legnehezebb hétvégéjét tudhatja maga mögött ifj. Kiss László

Ifj. Kiss László abban bízott a máriapócsi ralikrossz szezonnyitó előtt, hogy csapatával visszatallálnak a dobogóra vezető útra, ám ezúttal sajnos nem a terveik szerint alakult a húsvéti versenyhétvégé. Reményeik szerint májusban az Európa-bajnokság nyirádi futamán javíthatnak majd.

Az első szabadedzés még úgy kezdődött, ahogy a csapat megtervezte, hiszen Lackó a második legjobb időt tudta autózni. A második gyakrolásra viszont a változó körülmények között nem sikerült megtalálni az ideális beállításokat, így nem tudtak tovább gyorsulni.

Az edzéseket követően így vegyes érzésekkel állhatott az első előfutam rajtjához Laci, aki ezúttal elrontta rajtott, aminek köszönhetően csak a hatodik legjobb időt tudta megszerezni kezdésként. A második előfutamban már sikerült jó ritmusban elkapni a start pillanatát, ám ekkor a szerencse pártolt el mellőle és egy rajtbalesetet követően a falba csapódott.

A Speedbox Racing Team kiváló szerelői a balesetet követően vasárnapra gyorsan újra rajtra kész állapotba hozták a Peugeot 208 WRX-et, ám a kiváló csapatmunka ellenére sem alakult jobban a folytatás. Ifj. Kiss László a harmadik körben ugyan nyerte saját előfutamát, de nem tudott egy tiszta kört sem autózni, így összetettben a negyedik idő lett az övé. A negyedik előfutamban pedig mindent megpróbált, hogy minél kedvezőbb pozícióban léphessen az elődöntőbe, de egy vezetői hiba miatt egy tizedik hellyel fejezte be az utolsó előfutamot.

Vasárnap délután az előfutamok nagyon izgalmas csatákat hoztak, amiből a számos megpróbáltatás után most nem Lackónak sikerült győztesen kijönnie, így ez a pont jelentette számára a végállomást.

„Pályafutásom egyik legtöbb megpróáltatással járó versenyén vagyok túl. Nem csak az autóban keletkeztek jelentősebb károk, hanem sikerült összeszednem egy enyhébb agyrázkódást, egy nyak és egy kézsérülést is. Ha nincsenek az előfutamok nehézségei, akkor talán egy kicsit magabiztosabban, bevállalósabban autóztam volna az elődöntőben és meglehetett volna a továbbjutás, de most így alakult. Látszik, hogy az elmúlt években rengeteget fejlődött a magyar mezőny és már egy kicsit sem lehet hibázni, ha a győzelem a célod. A remek hangulatban zajló hétfői Legendák Tornája azért kicsit javított a hangulatomon a nehéz hétvége után. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom. Jó érzés volt ilyen remek versenyzőkkel megmérkőzni és találkozni a szurkolókkal” – értékelte a hétvége eseményeit ifj. Kiss László