2017.04.28 Speedbox média

Ózdon folytatódik az ORB szezon



Ózdon folytatódik az ORB szezon

A hétvégén, Ózdon és környékén folytatódnak az Országos Rallye Bajnokság 2017-es küzdelmei. A megmérettetésen csak úgy, mint néhány héttel korábban a bajnokság első fordulójában, ezúttal is rajthoz áll az R5-ös Ford Fiestával versenyző Speedbox Racing Team párosa is, akik a miskolci szezonnyitón hetedik helyen értek célba.

Tavaly hosszú szünet után került vissza az ORB versenynaptárába az Ózd Rallye. Akkor a mezőny számára ez a helyszín jelentette a bajnokság utolsó állomását, ám idén már a szezon elején ellátogatnak ide hazánk legjobb rali versenyzői.

Mivel nem is volt olyan régen a legutóbbi ózdi verseny, így gondolhatnánk, hogy a versenyzők bátran építhetnek tapasztalataikra és csak fel kell frissíteniük az emlékeiket ahhoz, hogy egy jó eredményt érjenek el, ám a helyzet valójában mégsem ilyen egyszerű.

„A szombati napon, olyan pályákon megyünk majd, amelyek a tavalyi kiírásban is szerepeltek. Másnap viszont olyan gyorsokon kell helytállnunk, ahol a mezőny egy jelentős részének minimális vagy semmilyen tapasztalata sincs korábbról. Mi is azok közé tartozunk, akik még nem mentek itt, így egy kicsit tartok is attól, hogy mi lesz vasárnap. Az első napon valószínűleg közel leszünk egymáshoz és a második nap lesz az igazán meghatározó a végeredmény szempontjából.” - elemezte a helyzetet Ifj. Kiss László, aki navigátor feleségével Kissné Varga Zsuzsannával tavaly az abszolút értékelés hatodik helyén zárta az Ózd Rallyet.

Laciék egy teszttel is készültek az előttük álló kihívásra, ahol számos beállítást sikerült kipróbálniuk, így bízhatunk benne, hogy ezúttal is eredményesek lesznek.

„Szerdán tudtunk egyet tesztelni ahol különböző futómű beállításokat próbáltunk ki és a hajtással is kísérletezgettünk. A kapott adatok mindenképen segítségünkre lesznek abban, hogy jól szerepeljünk a versenyen. Az biztos, hogy idén nehezebb dolgunk lesz, mert legutóbb a bajnokság szempontjából már nem sok tétje volt a versenynek, most pedig még a szezon elején járunk. A cél ezúttal is a legjobb öt, de azt hiszem ebben a komoly mezőnyben azzal is elégedettek lehetünk, ha ott leszünk a legjobb tízben.” - zárta gondolatait Laci.