2018.03.29 Speedbox média

Nyolcadik hellyel kezdte a 2018-as szezont a Speedbox Racing Team



Nyolcadik hellyel kezdte a 2018-as szezont a Speedbox Racing Team

Százötvenhárom versenykilométer megtétele után végül az abszolút nyolcadik helyet megszerezve kezdte az idei bajnoki szezont Ifj. Kiss László és navigátora, Kissné Varga Zsuzsanna Egerben.

Hazánk legjobb rali versenyzői az elmúlt hétvégén Egerben kezdték meg a küzdelmet a 2018-as bajnoki címért. A megmérettetésen természetesen rajthoz állt a tavalyi egri versenyt az előkelő negyedik helyen záró Speedbox Racing Team is.

A cél ezúttal is a legjobb öt lett volna és Laciék ennek megfelelően is kezdtek, hiszen az első gyorsaságin ötödik időt értek el, ám a verseny a későbbiekben nem egészen az elképzeléseiknek megfelelően alakult.

A nyolcadik szakasz negyedik helye még bizakodásra adott okot, de a nap végére már sajnos látszott, hogy a miskolci párosnak a folytatásban már nem marad reális esélye a dobogós helyezések megszerzését illetően.

Vasárnap reggel egy merész gumiválasztással még egy utolsó nagy kockázatot vállaltak, de végül az időjárási viszonyok nem nekik kedveztek. A hátralévő gyorsokon pedig már nem sikerült az előrelépés, így most egy nyolcadik helyezéssel térhettek haza Egerből Lackóék.

„Ezúttal nem tudtuk megismételni a tavalyi sikereket, de nagyon örülünk neki, hogy végre elkezdődött a versenyszezon. A hétvégét megelőzően kétszer is teszteltünk, de sajnos száraz körülmények között nem sikerült kipróbálni az autót, ami a verseny folyamán egyértelmű hátrány volt. A téli szünetben felújításra kerültek a lengéscsillapítók, de még nem úgy működtek, ahogy mi szeretnénk, leginkább ezzel gyűlt meg a bajunk. A következő versenyre ezen mindenképpen próbálunk változtatni. Vasárnap még megpróbáltuk a lehetetlent, mert a szállásról a versenyre tartva jeges útszakaszokat láttunk és ezt alapul véve kockáztattunk a gumiválasztással, de a javuló körülményeknek köszönhetően nem jól sült el a kockázatvállalás.” - foglalta össze Ifj. Kiss László az első idei verseny történéseit.

Folytatás április utolsó hétvégéjén, a Miskolc Ralin.