2019.04.24 Speedbox média

Nehéz verseny vár ifj. Kiss Lászlóékra MiskolconNehéz verseny vár ifj. Kiss Lászlóékra Miskolcon

A hétvégén az egri szezonnyitó izgalmait követően Miskolcon és környékén folytatódnak a hazai ralibajnokság küzdelmei. A Miskolc Raliról idén sem hiányozhat ifj. Kiss László, akinek ezúttal is Czakó-Budai Annamária lesz a navigátora.

Lackóéknak felemásan sikerült az idény első versenye, így most rendkívül hajtja őket a bizonyítási vágy. Egerben a szombati  nap folyamán sajnos nem tudtak olyan gyorsak lenni, mint szerettek volna, de vasárnapra sikerült jobb beállításokat találniuk és menteni a menthetőt.

Az előző versenyhétvége folyamán elsősorban az autó vezethetőségével akadtak gondok, amire úgy tűnik, hogy sikerült megoldást találni, így a csapat bizakodva várja a soron következő versenyt. A bizakodásra további okot adhat, hogy tavaly az ifj.Kiss Lászó - Kissné Varga Zsuzsanna páros az abszolút értékelésben az előkelő ötödik helyét szerezte meg a Miskolc Ralin.

 A biztató előzmények ellenére a feladat egyáltalán nem igérkezik könnyűnek. A programban nagy kihívást jelentő pályák szerepelnek és a mezőnynek ráadásul egy nap alatt kell teljesítenie mind a tizenkét gyorsaságit, ami egyben azt is jelenti, hogy minden apró hibának megnő a jelentősége.

A Speedbox Racing Team a verseny kihívásaira ezúttal is egy egynapos teszttel próbált meg felkészülni, melnyek során minden rendben zajlott és az autó az esős körülmények között is rendkívül jól viselkedett. A teszt egyetlen negatívuma talán az volt, hogy száraz körülmények között nem volt lehetőség a gyakorlásra.

A 25. Miskolc Rali rendhagyó módon péntek este a salakos prológgal kezdődik. A szombati folytatásban tizenkét gyorsasági vár a versenyzőkre, köztük a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt valamint a Garadna-Mályinka gyorsok, amelyek kétség kívül ott vannak a szezon legtechnikásabb szakaszai között. A rali szombat este a DVTK Stadionnál zárul a céldobogóval.

Péntek (2019.04.26.)
18:50 Prológ

Szombat (2019.04.27.)

07:03 Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt (GY1)
07:41 Garadna - Mályinka (GY2)
08:34 Sáta - Sajómercse (GY3)
09:57 Parasznya - Lyukóbánya (GY4)

11:25 Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt (GY5)
12:03 Garadna - Mályinka (GY6)
12:56 Sáta - Sajómercse (GY7)
14:19 Parasznya - Lyukóbánya (GY8)

15:47 Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt (GY9)
16:25 Garadna - Mályinka (GY10)
17:18 Sáta - Sajómercse (GY11)
18:41 Parasznya - Lyukóbánya (GY12)

19:01 Céldobogó (DVTK Stadion)