2019.04.28 Speedbox média

Negyedik helyről estek ki ifj. Kiss Lászlóék a Miskolc Ralin



Negyedik helyről estek ki ifj. Kiss Lászlóék a Miskolc Ralin

Remekül versenyzett és a dobogóért is harcban volt ifj. Kiss László és Czakó-Budai Annamária a 25. Miskolc Ralin. A hatodik, Garadna és Mályinka közötti gyorsaságin a nedves aszfalton azonban korlátnak csúsztak és eltört a kormányösszekötőjük, ami miatt feladni kényszerültek a versenyt.

Esős teszttel készült az idei Miskolc Ralira a Speedbox Racing Team ezért a csapat abban reménykedett, hogy a versenyre is érkezik az égi áldásból és a teszten szerzett tapasztalatokat élesben is tudják kamatoztatni. A kezdés előtt, péntek délután aztán meg is érkezett az eső a borsodi megyeszékhelyre, így úgy tűnt a körülmények adottak lesznek egy jó eredmény eléréséhez.

A rali a hagymányos péntek esti salakos prológgal kezdődött, ahol harmadik időt autóztak ifj. Kiss Lászlóék, ami egy újabb jó jel volt a nehéz szombati nap előtt, amelyen tizenkét gyorsasági és 155 versenykilométer várt a mezőnyre.

A reggeli első, Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt közötti szakaszon még nem gyújtották be igazán a rakétákat Lackóék, de a következő technikás közel húsz kilométeres Garadna - Mályinka gyorson már nagyszerűen versenyeztek és mindösszesen két tizeddel elmaradva az ötödik helytől a hatodik leggyorsabbként értek célba.

A következő, szintén hosszú sátai szakasz is jól sikerült a Speedbox Racing Team versenyzőinek, az ötödik legjobb időt érték el. A szervízpark előtt az első kör utolsó, Parasznyáról rajtoló etapját is megnyomták, aminek köszönhetően négy gyorsasági után az előkelő negyedik helyet foglalták el az abszolút értékelésben és mindösszesen nyolc tizeddel maradtak el a harmadik helyezettől.

A második körben Laciék tovább harcoltak a dobogóért, amikor megtörtént a baj és hatodik gyorsaságin nagyjából féltávnál megcsúszott az autó hátulja, majd befordult és orral a korlátnak ütközött. A korláttal való találkozás következtében a kormányösszekötő rúd eltört, ami egyben a verseny és a dobogós álmok végét is jelentette.

„Nagyon csalódottak vagyunk a kiesésünk miatt. Az autó rendben volt, a beállítások jól működtek, a gumiválasztásunk is jó volt és gyorsak tudtunk lenni. Reális esélyünk volt arra, hogy dobogóra álljunk, ami az eddigi legjobb eredményünket jelentette volna az országos bajnokságban.” - értékelt ifj. Kiss László a 25. Miskolc Ralit követően.