2019.07.05 Speedbox média

Minden egy nap alatt dől el Veszprémben



Minden egy nap alatt dől el Veszprémben

Az előttünk álló hétvégén kerül sor az Országos Rallye Bajnokság 2019-es kiírásának egyetlen murvás versenyére, a Veszprém Ralira. Az előzetes nevezési lista alapján a megmérettetésen tizenhat R5-ös páros lesz a mezőnyben, köztük a Ford Fiestával versenyző ifj. Kiss László és navigátora Czakó-Budai Annamária.

Ifj. Kiss Lászlóék számára felemásan alakult eddig az idei év. Az egri szezonnyitón csak későn találták meg a jó irányt a beállítások terén, de a céldobogón fejezték be a versenyt, míg Miskolcon nagyszerűen működött alattuk a technika és harcban álltak a dobogós helyezésért, amikor a nedves aszfalton egy megcsúszás után kiestek a versenyből.

Veszprémben szeretnék, ha a befektetett munka meghozná a gyümölcsét és az eddigi erőfeszítések nagyobb eredményességgel párosulnának. Ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen az erős mezőny mellett, a sűrű program és versenyzőket fizikálisan megviselő nagy meleg is komoly kihívásokat jelent majd. A csapat tagjai azonban a siker érdekében most is mindent megtettek és a sikeres keddi tesztnap után bizakodva várják a hétvégi versenyt.

A Veszprém Rali a megszokottaktól eltérően ezúttal egynapos lesz. A párosok vasárnap teljesítik mind a kilenc szakaszt. A program reggel a kislődi gyorsaságival indul és a tervek szerint este hat után nem sokkal jutaspusztai etapot követően a céldobogóval zárul.

„Az elmúlt időszakban nagyon elfoglalt voltam a kislányom születése és a munkám miatt, így az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy ott leszünk Veszprémben. A felkészülésemet így messze nem érzem tökéletesnek, de a keddi tesztnap nagyon eredményes volt. Az M-Sport egyik mérnöke segítette a csapat munkáját csak úgy, mint Miskolc előtt. Nagyjából hetven kilométert mentem az autóval és sikerült olyan beállításokat megtalálnunk, amelyeknek köszönhetően már nem csak aszfalton, hanem murván is érezhető a különbség az eddigiekhez képest. A feladatunk a versenyen azonban így sem lesz egyszerű, mert most minden apró hibának megnő a jelentősége, mivel egy nap alatt dől el minden. Igyekszünk majd alkalmazkodni a helyzethez és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az eredménnyel is elégedettek lehessünk.” - mondta el ifj. Kiss László 2019-es Veszprém Ralit megelőzően.