2017.01.02 Speedbox média

Második hely a 2016-os Szilveszter Rallyen



Második hely a 2016-os Szilveszter Rallyen

A szokásoknak megfelelően 2016 végén is a Hungaroring és környéke adott otthont a Szilveszter Rallyenak, amelyen 2014 után ismét dobogóra állhatott Ifj. Kiss László és navigátora Kissné Varga Zsuzsanna.

Az évzáró eseményre ezúttal is számos nevezés érkezett, köztük Ifj. Kiss Lászlóéké, akik az elmúlt években rendszeres résztvevői a versenynek. Sokan ünnepnek, egyfajta szórakozásnak tekintik ezt a két napot, ám Lackóék a mezőny azon részét erősítik, akik számára a Szilveszter Rallye a téli felkészülés egyik fontos állomását jelenti. A csapat ennek megfelelően készült a versenyre, néhány órával a rajt előtt azonban még komoly problémákkal kellett szembenézniük. Az R5-ös Ford Fiesta turbójával akadtak gondok, ami miatt nem volt megfelelő turbónyomás. A szervizcsapat remek munkájának köszönhetően végül minden megoldódott és kezdődhetett az év utolsó megmérettetése.

A Szilveszter Rallye ezúttal is az esti belső gyorsaságival indult, majd másnap a versenyzők három-három alkalommal teljesítették a Ring belső és Ring külső szakaszokat. A pálya ezúttal is átesett kisebb-nagyobb módosításokon. A rendezők ezúttal a tavalyinál technikásabb etapokat alakítottak ki és bekerült egy rövid murvás szakasz is a külső gyorsba.

A Speedbox párosa már az első szakaszon megmutatta, hogy remek formában érkeztek a versenyre, aminek köszönhetően abszolút második hellyel nyitottak. Csütörtök reggel ott folytatták, ahol szerda este abbahagyták és ismét a második legjobb időt írhatták be a nevük mellé. A folytatásban a harmadik és negyedik etapon két ötödik, az ötödik és hatodik gyorson két negyedik, az év utolsó kilométerein pedig egy harmadik helyet sikerült kiautózniuk. Mindez összességében azt jelentette, hogy 2014 után ismét felállhattak a Szilveszter Rallye dobogójára, ám ezúttal nem a harmadik, hanem a második fokra.

„Remek versenyen vagyunk túl. A technikás pályák feküdtek a stílusunknak és az időjárás is kedvező volt. A szervizcsapat ismét nagyszerű munkát végzett és mi is jól éreztük magunkat az autóban. Nagyon örülünk az eredménynek és már alig várjuk, hogy kezdődjön a 2017-es szezon.” - értékelt Ifj. Kiss László a Szilveszter Rallyet követően.