2021.05.23 Speedbox média

Máriapócson kezdi meg a felkészülést a nemzetközi visszatérésre ifj. Kiss László



Máriapócson kezdi meg a felkészülést a nemzetközi visszatérésre ifj. Kiss László

Több mint tíz év kihagyás után tavaly októberben ült újra rallycross autóba ifj. Kiss László. A korábbi kétszeres bajnok visszatérése nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen az első szabadedzéstől kezdve magabiztosan versenyzett Máriapócson és a verseny végén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Lackó az idei évben szeretné magát újra megmérettetni a nemzetközi mezőnyben is, de idén előszőr ismét a Rabócsiringen áll rajthoz.

Az elmúlt években ifj. Kiss Lászlót leginkább a hazai rali pályákon láthattuk, de már régóta tervezte, hogy újra rallycross versenyen áll rajthoz. A tavaly őszi visszatérés csak egy hétvégére szólt, akkor még nem lehetett tudni semmi biztosat a folytatásról, de az idei szezonra már komolyabbak a tervek. Az elsőszámú cél az Európa-bajnokság, amire a felkészülést egy két napos teszttel kezdte meg a Speedbox Racing Team és ennek a felkészülési programnak a része a hétvégi Matador Rallycross Fesztivál is.

A pünküsdi verseny programja vasárnap délelőtt kezdődik két szabadedzéssel, délután pedig két előfutammal. A hétfő délelőtti folytatásban újabb két előfutam következik, míg az elődöntőkre és a döntőkre délután kerül sor.

„Az idei évben szeretném magam újra kipróbálni a nemzetközi rallycross mezőnyben. A célunk, hogy az Európa-bajnokságon szerepeljünk, de még nem dőlt el, hogy ott is leszünk, a hivatalos bejelentésre még várni kell egy kicsit. Ami biztos, hogy a felkészülés új fázisba lépett, hiszen csütörtökön és pénteken két napot teszteltünk a Rabócsringen. Tavaly október óta nem ültem az autóban, így az első körökben éreztem is magamon a kihagyást, de fokozatosan sikerült felvennem a fordulatot, ahogy haladtunk előre. Természetesen a technika finomhangolása is megkezdődött, a gyakorlás során a tél folyamán felújított mindkét motort kipróbáltuk. A csapat rengeteget dolgozot és úgy érzem, hogy felkészülten várjuk az év első versenyét. Különösebb elvárás a helyezést illetően most sincs. Az elsődleges szempont, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjtsünk és az hogy jól érezzem magam az autóban.” - mondta el ifj. Kiss László a pünküsdi versenyhétvége előtt.

Közép-Európa és Országos Bajnokság program:

2021.május 23. vasárnap

08: 30 –  I. Edzés (RNOB+CEZ)

10: 30 –  II. Edzés (RNOB+CEZ)

12: 30 –  I. Kvalifikációs futam (RNOB+CEZ)

15: 30 –  II. Kvalifikációs futam (RNOB+CEZ)

2021.május 24. hétfő

08: 30 – III. Kvalifikációs futam (CEZ+RNOB)

11: 30 – IV. Kvalifikációs futam (CEZ)

13: 30 – Elődöntő futam (RNOB+CEZ)

15: 30 – Döntő futam  (RNOB+CEZ)