2016.10.28 Speedbox média

Különleges szezonzáró vár a Speedbox versenyzőire



Különleges szezonzáró vár a Speedbox versenyzőire

A hétvégén idén utoljára mérhetik össze tudásukat a magyar rally elit tagjai az Országos Rally Bajnokság keretein belül. Méghozzá nem is akárhol, hanem a nyolc év után újra megrendezésre kerülő Ózd Rallyn.

Ifj. Kiss László és navigátora, Kissné Varga Zsuzsanna számára azért is lesz igazán különleges a szezonzáró verseny, mert korábban még nem állhattak rajthoz Ózd Rallyn. Nem is volt olyan rég, hogy Egerben elrajtolt az idei bajnoki szezon, de máris a végéhez érkeztünk. Ifj. Kiss Lászlóék számára örökké emlékezetes marad ez az idény, hiszen ez volt az első évük az ORB legmagasabb osztályában. Új versenygépükkel, az R5-ös Ford Fiestával számos tapasztalatot gyűjtöttek, versenyről versenyre lettek egyre gyorsabbak, Kassán pedig mindez kimagasló eredményességgel is párosult. Az utolsó versenyen, Ózdon természetesen ezt a megkezdett utat szeretnék folytatni.

A szezonzáró versenyhétvége a pénteken négy órakor kezdődő prológgal veszi kezdetét, ahol csökkenő rajtszám szerint indulnak a versenyzők, vagyis a legnagyobb neveket az esemény végén láthatja a közönség. Szombaton hat gyorsaságival folytatódik a program, a versenyzők három-három alkalommal teljesítik a Királd-Borsodbóta, illetve a Sáta-Ózd szakaszokat. Vasárnap további hét etap vár a mezőnyre, köztük a Királd-Sáta, Sajókaza-Felsőnyárád, Felsőkelecsény-Alsótelekes szakaszokkal. A verseny és egyben az idei szezon Ózd belvárosában, a Városház téren zárul az ünnepélyes díjkiosztóval.