2016.06.19 Speedbox média

Kevésbé eredményes, ám mégis élvezetes versenyen van túl a Speedbox párosa



Kevésbé eredményes, ám mégis élvezetes versenyen van túl a Speedbox párosa

 Kevésbé eredményes, ám mégis élvezetes versenyen van túl Ifj. Kiss László és navigátora, Varga Zsuzsanna, akik a szombathelyi hétvégéhez hasonlóan ezúttal sem kerültek be a legjobb tíz közé, ám ennek ellenére sokáig emlékezetes marad számukra a 2016-os Veszprém Rallye.

Az aszfalton aratott részsikerek és egy kevésbé eredményes murvás megmérettetés után mindenképpen előrelépésre számítottak Ifj. Kiss Lászlóék Veszprémben. A fejlődés az eredményekben végül nem mutatkozott meg, mégis teljesen más élmény volt ez, mint a néhány héttel korábbi szombathelyi futam. 

A verseny nyitónapján a mezőny összesen hét gyorsaságit teljesítet. A Speedbox párosa igyekezett a legtöbbet kihozni magából. Legjobb eredményüket a nap utolsó szakaszán érték el egy hetedik hellyel, az összetettben pedig a tizennegyedik helyről várhatták a folytatást.

Vasárnapra a száraz, napos időjárást felváltotta az eső tovább nehezítve a versenyzők dolgát. Lackóék egyes etapokon még a kocsiban ülve is eláztak azonban a nehezebb körülmények között is sikerült a tisztes helytállás és végül az abszolút értékelés tizenharmadik helyén zárták a 23. Veszprém Rallyet.

Veszprémet követően a mezőny visszatér az aszfaltra, hiszen július végén a Székesfehérvár Rallyeval folytatódik a szezon. Addig a csapatoknak van néhány hetük kipihenni a szezon első felének fáradalmait.   

„Kevésbé eredményes, ám mégis élvezetes versenyen vagyunk túl. Az autóban ülve jónak éreztük a tempónkat, ám az időeredményekben ez valahogy most mégsem mutatkozott meg. Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat és úgy gondolom, hogy a változó körülmények között is megálltuk a helyünket. A szervizcsapat is rendkívül kemény munkát végzett, amit ezúton is külön köszönünk nekik. Túl vagyunk a szezon első felén és a tabellán elfoglalt helyezésünk alapján lehet, hogy nincs túl sok okunk az örömre, mi mégis boldogok vagyunk, hiszen egy ilyen autóval minden egyes versenykilométer egy igazi élmény. Reméljük a szezon második felében a részsikerek mellett hosszabb távon is eredményesek tudunk lenni, hiszen azért vagyunk itt, hogy a legjobbakkal harcoljunk. Már most nagyon várjuk a folytatást, de egy kis pihenő mindenkinek jót fog tenni.” - mondta el Ifj. Kiss László a Veszprém Rallyet követően.