2019.04.01 Speedbox média

Későn lettek meg az ideális beállítások, de így is meglett a top tíz



Későn lettek meg az ideális beállítások, de így is meglett a top tíz

Az elmúlt hétvégén az Eger Ralival elindult a hazai rali bajnokság. A szezonnyitó elején ifj. Kiss László és navigátora, Czakó-Budai Annamária nem találta a megfelelő beállításokat, de később sikerült elkapniuk a fonalat. A kezdeti bizonytalanság sajnos rányomta a bélyegét a hétvégi teljesítményre, de így sikerült bekerülni a legjobb tíz közé az abszolút értékelésben.

A magyar rali rajongók legnagyobb örömére véget ért a téli szünet és péntek este az egri Dobó téren a rajtceremóniával elrajtolt a 2019-es bajnoki szezon. Az ünnepélyes megnyitó után a versenyzők át is gurultak Egerszalókra, ahol 4,2 kilométer hosszú szuperspeciállal megkezdődött a hétvégi érdemi része is.

A rövid pénteki program után másnap reggel folytatódtak tovább a küzdelmek. A szombati versenynap eleje viszont sajnos nem úgy alakult ifj. Kiss Lászlóék számára, ahogy azt eltervezték, de az első három gyorsaságit követő szervízben sikerült eredményesen változtatni a beállításokon.

A raliban azonban akár egyetlen kanyarban is elúszhat a verseny, négy gyorsasági pedig óriási előnyt jelent az ellenfelek számára, de Lackóéknak a nap végére így is sikerült feljönni az összetett értékelés tizedik helyére.

Vasárnap további hat gyorsasági, köztük a power stage várt még a mezőnyre. A Speedbox Racing Team versenyzői a további előrelépés reményében vágtak neki a rali harmadik napjának. Ennek megfelelően mindent beleadtak és kockázatot is vállaltak bőven. Az utolsó szakaszon túl sokat is, ami miatt megforogtak és ezzel körülbelül tíz másodpercet veszítettek. A megforgás nélkül talán elérhető lett volna a nyolcadik hely is, de végül az abszolút értékelés tizedik helyén fejezte be a 2019-es Eger Ralit ifj. Kiss László és Czakó-Budai Annamária.

„Szerettem volna jobban kezdeni az évet, de későn találtuk meg a jó beállításokat. Ha sikerült volna arra építkezni, amit a negyedik gyorsasági után állítottunk be, akkor talán sokkal szebb eredménnyel is zárhattuk volna. Sajnos az utolsó pillanatokban lettünk kész az autóval, a szuhai rossz minőségű útra pedig nem is tudunk igazán készülni, ami rányomta a bélyegét erre a hétvégére. Egy hónap múlva jön a Miskolc Rali, amire további módosításokkal és egy teszttel készülünk a tervek szerint.”  - értékelt némileg csalódottan ifj. Kiss László az Eger Ralit követően.