2020.09.09 Speedbox média

Jót tett a kihagyás ifj. Kiss Lászlónak



Jót tett a kihagyás ifj. Kiss Lászlónak

Ifj. Kiss László a tavaly novemberi magyarországi Rali Eb futam után teljesíthetett teljes versenytávot az Eger Ralin miután az eredetileg a Miskolc Ralira időzített visszatérése egy tragikus versenybalesett miatt a tervezetnél hamarabb véget ért. Lacihoz ezúttal Farnadi Ágnes csatlakozott navigátorként és egy remek hétvégét követően három tizeddel lemaradva a top tízes helyezésről az abszolút értékelés tizenegyedik helyén értek célba.

Az elmúlt hétvégén Egerbe és környékére látogatott az Országos Rallye Bajnokság mezőnye. A szombati késő délutáni rajtceremóniát követően a párosok kétszer teljesítették a verseny leghosszabb gyorsaságiját, a Pétervásári elágazás - Sirok szakaszt. Ifj. Kiss Lászlóéknak nem sikerült túl jól a kezdés, mert mindkét alkalommal elmelegedtek az első gumik és így jónéhány másodperc bennük maradt.

A vasárnapi kezdés már sokkal jobb volt, hiszen a Szarvaskő - Egerbocs gyorsaságin egy abszolút hatodik idővel nyitottak Lackóék. A folytatásban is ez a pálya feküdt nekik a legjobban a második és a harmadik körben is nyolcadik időt sikerült itt autózniuk.

Sokáig úgy nézett ki, hogy sikerül egy top tízes helyezéssel visszatérni, de a verseny utolsó két szakaszra annyira elfogytak a gumik, hogy az abszolút értékelésben a SPEEDBOX Racing Team párosa a kilencedik helyről visszacsúszott a tizenegyedik helyre.

„Összességében úgy érzem, hogy a kihagyás jót tett nekem, mert még soha korábban nem versenyeztem ennyire bevállalósan. Farnadi Ágnes személyében új navigátorom volt ezen a hétvégén, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot és remekül tudtunk együtt versenyezni. A Turán Motorsport ezúttal is profi munkát végzett az autó felkészítésével és a verseny folyamán is nagyszerű munkát végeztek. A hétvége egyetlen negatívuma talán az volt, hogy nem sikerült jól bánnom a gumikkal és sokszor túl hamar elfogytak. Ez volt az első versenyem Hankook abroncsokkal és még tanulnom kell, hogy hogyan kezeljem őket. A hétvége után egy kicsit pihenek, de hamarosan újra versenyautóba ülök. Régóta tervezem, hogy újra rallycross versenyen álljak rajthoz és októberben Máriapócsón erre végre sor kerül majd, novemberre pedig tervben van a hazai Rali Eb futam.” - osztotta meg gondolatait ifj. Kiss László az Eger Ralit követően.