2023.05.04 Speedbox média

Ismét az elődöntő jelentette a végállomást a hazai európa-bajnoki futamonIsmét az elődöntő jelentette a végállomást a hazai európa-bajnoki futamon

Az elmúlt hétvégén, Nyirádon rajtolt el a Ralikrossz Európa-bajnokság 2023-as szezonja. A szezonnyitó versenyhétévégén hat magyar versenyző is rajthoz állt, köztük ifj. Kiss László is, akinek az előfutamokból való továbbjutást követően a tavalyi évhez hasonlóan idén is az elődöntő jelentette a végállomást.

Lackó egy eredményes márciusi nyirádi tesztet követően utazott el az idei magyar Eb futamra, annak reményében, hogy tavalyi elődöntős szerepléshez képest előrébb tud lépni és kvalifikálja magát a döntőbe. A feladat nem ígérkezett könnyűnek az erős nemzetközi mezőnyben, a helyzetet pedig tovább nehezítette, hogy az első előfutamban nem sikerült túl jól a rajt és csak a kilencedik időt sikerült megszerezni az összetettben.

A második előfutamban aztán a balszerencse is utolérte Lacit, hiszen belekeveredett egy rajtbalesetbe és jelentős hátránnyal tudta csak üldözőbe venni a még versenyben maradt vetélytársakat. Két előfutamot követően így az összetett tizedik helyéről várhatta a folytatást.

A harmadik előfutam tovább növelte a feszültségeket, mert ott sem jött ki igazán a lépés, de a negyedik előfutamra végül minden összeállt és az ott megszerzett ötödik időnek köszönhetően Lackó a tizedik helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe.

A kiélezett küzdelemben a szabályok által megengedett összes gumi szettet kénytelen volt feltenni Laci, így az elődöntőben már csak használt abroncsokkal tudott rajthoz állni, ami az utolsó sorból indulva meglehetősen komoly kihívás elé állította. Egy óvatosabb kezdést követően az első kanyarban még hatodikként fordult, de a jó joker taktikának is köszönhetően két helyett tudott javítani a leintésig, ám ez sajnos azt jelentette, hogy a döntőbe jutás nem sikerült.

„Úgy érzem, hogy kihoztuk a maximumot ebből a hétvégéből. Nagyszerű élmény volt ismét hazai pályán versenyezni egy Eb futamon. Balszerencséből és szerencsés is kijutott ezen a hétvégén és igazán csak a végén lendültem bele a versenyzésbe. Mindent összevetve azt kell mondanom, hogy ebben nem nagyon volt több ennél az eredménynél. A teszten jól éreztem magam az autóban, de a hétvége után be kell látnunk, hogy további fejlesztésekre van szükségünk annak érdekében, hogy legközelebb reális cél legyen a döntő. A rajtoknál, a felfelé vezető részeken és főleg a célegyenesre ráfordító kanyarban jól jött volna némi plusz erő. Reméljük, hogy a fejlesztéseket minél előbb végre tudjuk hajtani és még erősebben tudunk rajthoz állni a következő versenyen! – foglalta össze gondolatait ifj. Kiss László az év első versenyét követően.