2016.09.12 Speedbox média

Ifj. Kiss Lászlóék is elkezdik a szezon második felét



Ifj. Kiss Lászlóék is elkezdik a szezon második felét

Kassára látogat az Országos Rallye Bajnokság mezőnye most hétvégén, ahol Ifj. Kiss László és navigátora, Kissné Varga Zsuzsanna három hónapos szünet után áll újra rajthoz ORB futamon. A miskolci páros az előző években eredményesen szerepelt a szlovák helyszínen, így idén is bizakodva várják a versenyt.

Remekül kezdődött az idei év Ifj. Kiss Lászlóék számára, hiszen 2016 elején vált biztossá, hogy egy R5-ös Ford Fiestával versenyezhetnek ebben a szezonban. Egy új autó rengeteg új ismeretet is jelent éppen ezért az idény első fele leginkább a tapasztalatszerzésről szólt. Ennek megfelelően az első négy versenyhétvégén a részsikerek mellett az igazán komoly eredmények elmaradtak.

A bajnokság második felének első állomását, a Székesfehérvár Rallyet kényszerűségből kellett kihagyniuk, így nyári szünetük a tervezetnél némileg hosszabbra nyúlt.

Három hónapos szünet után az előttünk álló hétvégén, Kassán indulnak újra ORB futamon, ott ahol az elmúlt két évben rendkívül jól ment nekik a versenyzés. 2014-ben a hármas kategóriában a harmadik helyen zárták a megmérettetést, míg tavaly az első gyorsaságitól kezdve az élmezőnyben autóztak és csak az utolsó előtti szakaszon kapott defekt miatt csúsztak le a dobogóról.

A 42. Kassa Rally programja péntek este a szokásos rajtceremóniával veszi kezdetét. Szombaton hat, vasárnap pedig további hét etapot teljesítenek a versenyzők.