2017.07.16 Speedbox média

Ifj. Kiss Lászlóék éppen csak lemaradtak a nyolcadik helyről Veszprémben



Ifj. Kiss Lászlóék éppen csak lemaradtak a nyolcadik helyről Veszprémben

Ifj. Kiss László és Kissné Varga Zsuzsanna számára részben ismétlődött a szombathelyi forgatókönyv és újra egy elrontott szakasz után kellett nagy felzárkózást bemutatniuk. Az erőfeszítések végül meghozták az eredményt és éppen csak lemaradva a nyolcadik helyről, kilencedikek lettek az idei Veszprém Ralin.

A legnagyobb problémák ezúttal a verseny elején adódtak. Az időmérő előtti gyakorláson rossz gumiválasztás miatt Lackóék nem tudták kitapasztalni a határokat, így élesben a jó beállítások ellenére sem sikerült jól a kvalifikáció. A balszerencse az első, Márkó - Jutaspuszta etapon tovább üldözte a miskolci kettőst. Pont az ő rajtjuk előtt szakadt le az ég, aminek rögtön a hétvége elején egy jelentős hátrány lett az eredménye.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy innentől egy teljesen új verseny kezdődött Speedbox Racing Team szempontjából, melynek a legfőbb célja a felzárkózás volt. A felzárkózást nem is akárhogy kezdték meg Laciék, a második, huszonegy kilométeres gyorsaságin egy abszolút ötödik időt értek el.

A vasárnapi folytatásban pedig minden szakaszon szállították a top tízes időket és újra bizonyították, hogy a népes R5-ös mezőnyben is a legjobbak közé tartoznak. A fokozatos előrelépés eredménye végül egy összetettbeli kilencedik hely lett.

„Egy újabb olyan hétvégén vagyunk túl, amelyen nem sikerült túl jól a kezdés. A kvalifikáció és az első gyorsasági megpecsételte a sorsunkat. A folytatás viszont annál pozitívabb volt, különösen, ha a második szakaszt és az ott elért ötödik időt nézzük. Végül közel százötven versenykilométert követően két és fél másodperccel maradtunk le a nyolcadik helyről, nagyon hiányzott a vasárnapi első gyorsasági, ami etap lett egy kicsúszás miatt. Az időket nézve látszik, hogy idén sikerült tovább fejlődnünk murván, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Várjuk, hogy a következő, már aszfaltos versenyen újra bizonyíthassunk.” – mondta el Ifj. Kiss László.