2018.12.30 Speedbox média

Ifj. Kiss László idén is dobogóra állhatott a Szilveszter Ralin



Ifj. Kiss László idén is dobogóra állhatott a Szilveszter Ralin

Ifj. Kiss Lászlóék akárcsak az elmúlt két évben ezúttal is felállhattak a dobogóra a Szilveszter Ralin. Ezúttal a 2014-es eredményüket másolva a harmadik helyen fejezték be a Hungaroringen és környékén zajló évzáró versenyt. 

Ifj. Kiss László és újdonsült navigátora, Nyírfás Julianna a megmérettetés egyik legfőbb esélyesének számított és ennek megfelelően is kezdték a huszadik alkalommal megrendezett Szilveszter Ralit. A Hungaroringen belül kialakított első szakaszt abszolút ötödik, a külső gyorsaságit pedig a harmadik legjobb eredménnyel zárták, így az első nap után az összetett harmadik helyéről várták a folytatást.

A szombati első etapot követően egy rövid időre még a második helyre is feljöttek a Velenczei Ádám - Szedő Csaba kettős tizenöt másodperces időbüntetésének köszönhetően, ám a következő gyorsaságin már visszavette a második helyet a Skodával versenyző páros. A hátralévő két szakaszon már nem volt reális esély a javításra, így a Speedbox Racing Team  versenyzői a kötelezőt hozva bebiztosították harmadik helyüket, ami egyben azt is jelentette, hogy Lackó sorozatban harmadszor lett a legjobb Forddal versenyző pilóta a Szilveszter Ralin.

„Örülök, hogy ismét sikerült dobogóra állnunk ezen a versenyen, de azért nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen két második hely után most már a győzelmet szerettük volna megszerezni. Sajnos mondhatjuk, hogy erre a reálisesélyünket már rögtön az elején elveszítettük, amikor közelebbről is találkoztunk a szalagkorláttal és az autónk megsérült. Emiatt szinte végig voltak technikai problémáink és csak az utolsó körre sikerült mindent rendbe hozni, amikor már nemigazán volt lehetőség a javításra. Az utolsó két szakaszon éppen ezért nem kockáztattunk csak hoztuk, ami a dobogós helyezés megtartásához kellett. A csapatunk remek munkát végzet ezen a versenyen is csak úgy, mint az egész év során, amit ezúton is szeretnék megköszönni.” – értékelt Ifj. Kiss László, aki 2014, 2016 és 2017 után ismét dobogóra állhatott a Szilveszter Ralin.