2016.05.26 Speedbox média

Idén először értek célba Ifj. Kiss Lászlóék



Idén először értek célba Ifj. Kiss Lászlóék

Remek formában kezdte az idei szezont Ifj. Kiss László és navigátora, Varga Zsuzsanna, ám a jó részeredmények után Egerben és Miskolcon is idő előtt búcsúztak a küzdelmektől. Szombathelyen elmaradtak az igazán kiemelkedő szakasz eredmények, de ezúttal már a célban ünnepelhettek a Speedbox versenyzői.

Az elmúlt hétvégén az ISEUM Rallyeval folytatódott az Országos Rallye Bajnokság aktuális idénye. Ifj. Kiss Lászlóék kevés murvás tapasztalattal az év első célba érésének reményében utaztak Szombathelyre.

A verseny elején sajnos nem igazán sikerült elkapniuk a ritmust és most a folytatásban sem jöttek az eredményes etapok. Négy gyorsaságit követően szombat este a tizenhatodik helyről várhatták a vasárnapi folytatást.

Másnap aztán, ha nem is a várt mértékben, de jött az előrelépés és szakaszról szakaszra zárkóztak fel az élmezőnyre. A hetedik etap végén már az összetett tizenkettedik helyén álltak és ezt a pozíciót egészen a verseny végéig sikerült megőrizniük.

Ezzel az eredménnyel abszolválták az év első célba érését, ám az elmaradt részsikerek miatt Lackóék mégis kettős érzéssel távoztak Szombathelyről. Folytatás Veszprémben, ahol kiváló lehetőség lesz a frissen szerzett murvás tapasztalatok kamatoztatására. 

„Sajnos kevés murvás tapasztalatunk van, az új autóval pedig szinte egyáltalán nincs. Ennek a hatása érződött az egész hétvégén, így a várt sikerek elmaradtak, az év első célba érése azonban összejött. Sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttük, aminek nagyon örülünk, hisz ez a tudás a későbbiekben mindenképpen az előnyünkre fog válni. A következő verseny, a Veszprém Rallye is egy murvás verseny lesz, ahol az itt megszerzett ismereteket rögtön lehet majd kamatoztatni. Veszprémben eddig nem sok szerencsénk volt, de reméljük, hogy idén fordul a kocka és sikerül megmutatnunk, hogy mire is vagyunk képesek.” - mondta el Ifj. Kiss László az ISEUM Rallyet követően.