2018.11.13 Speedbox média

Idő előtt végeztek Ifj. Kiss Lászlóék az I. Nyíregyháza Ralin



Idő előtt végeztek Ifj. Kiss Lászlóék az I. Nyíregyháza Ralin

Az elmúlt hétvégén az I. Nyíregyháza Ralival zárult a hazai rali bajnokság 2018-as idénye. A színvonalas szezonzáró verseny egy apró hibát követően sajnos idő előtt ért véget az Ifj. Kiss László - Czakó-Budai Annamária kettős számára. 

Az év utolsó futamának mindenki nagy várakozással indult neki, mivel a sajtóban már hónapok óta arról lehetett olvasni, hogy milyen Magyarországon egyedülállóan színvonalas versennyel készülnek a szervezők. A pénteki szuperspeciálonbebizonyosodott, hogy a magas elvárások nem voltak hiábavalók. A különleges nyitányt a versenyzőknek és a nézőknek is egyaránt tetszett, egyedül a ködös időjárás csökkente az esemény élvezhetőségét. 

A szombati napon már a hagyományosnak mondható rali pályákon folytatódtak tovább a küzdelmek. A versenyzők egyből mélyvízbe kerültek, hiszen a 25 kilométeres Újhuta-Bózsva-Telkibánya szakasszal indították a második napot. Ifj. Kiss Lászlónak az új beállításokat, a számára kevésbé ismert etapokat és az új navigátorával való közös munkát is szoknia kellett, de ehhez képest egyáltalán nem kezdett rosszul. A 25 kilométeres első gyorsot egy abszolút hetedik hellyel tudta le, majd két nyolcadik idő következett az első pihenő előtt. A szerviz után hasonló eredmények jöttek, Laciék hatodik és nyolcadik hely közötti eredményeket értek el az egyes etapokon. A szombati nap végén az összetett hetedik helyéről várták a záró napot.

A vasárnapi folytatás azonban nem sikerült túl jól, hiszen rögtön az első gyorsaságin lesodródtak az egyik kanyarban és a pályára visszatérésnél a bal hátsó kerekük komolyan megsérült. Mondhatjuk, hogy Lackóék balszerencsések voltak ebben a helyzetben, mert egy ilyen kisebb hiba nem szokott ennyire komoly veszteségekkel járni. A kerék cseréjét követően a következő két gyorsaságit még teljesítették a Speedbox Raing Team versenyzői, de ekkor kiderült, hogy a féktárcsa is megsérült, ezért a biztonsági szempontokat szem előtt tartva a csapat a feladás mellett döntött, így az év utolsó bajnoki megmérettetését idő előtt voltak kénytelenek befejezni. 

Laciéknak ezzel a kieséssel azonban még nem ért véget az idény, mivel a tervek szerint a két hagyományos év végi versenyen, a Mikulás Ralin és a Szilveszter Ralin is ott lesznek.