2020.08.14 Speedbox média

Hosszú kihagyás után Miskolcon térnek vissza ifj. Kiss Lászlóék



Hosszú kihagyás után Miskolcon térnek vissza ifj. Kiss Lászlóék

Ifj. Kiss László és Szegedi Máté tavaly novemberben egy sokáig emlékezetes versenyen ült utoljára versenykörülmények között a Ford Fiesta R5-ben. Nem túlzás azt állítani, hogy azóta nem csak a motorsport, hanem az egész világ megváltozott. A lelkesedés és az elszántság amivel a hétvégi 26. Miskolc Ralira is készülnek viszont ugyanaz maradt.

Hosszú évekre visszanyúló versenyzői pályafutása alatt ifj. Kiss László korábban még soha nem hagyott ki ennyit, így már különösen várja, hogy az Országos Rally Bajnokság 2020-as szezonjának második versenyén csatlakozzon a mezőnyhöz és újra felvegye a versenyt az óra és versenyzőtársak ellen.

A miskolci megmérettetésre egy egynapos teszt jelentette a főpróbát, amelyen az autó finomhangolása mellett a versenyzésbe való visszarázódás volt a cél, ami egy ilyen hosszú kihagyás után meglehetősen komoly kihívást jelent. A felkészülésben a legutóbbi Salgó Ralit megnyerő Turán Frigyes is segített, ugyanis az idei évtől Lackóék már nem saját autóval, hanem a Turán Motorsport által felkészített versenyautóval állnak rajthoz. A tapasztalt versenyző segítsége óriási pluszt jelentett, ám a hétvége legfőbb céja még így is az, hogy Laciék újra felvegyék a fordulatot és visszarázódjanak a versenyzésbe. Az eredményt illetően körülményeket figyelembe véve az évről évre erősödő hazai R5-ös mezőnyben egy top tizes helyezéssel már elégedett lenne a miskolci páros.

A 26. Miskolc Rali rendhagyó módon péntek este a népkerti salakos prológgal kezdődik. A szombati folytatásban rendkívül sűrű program, tizenkét gyorsasági vár a mezőnyre, köztük a klasszikus technikás bükki szakazokkal. A program szombat este az ünnepélyes díjkiosztóval zárul a DVTK Stadionnál.