2016.11.01 Speedbox média

Hatodik hellyel búcsúztak a 2016-os ORB szezontól a Speedbox versenyzői



Hatodik hellyel búcsúztak a 2016-os ORB szezontól a Speedbox versenyzői

Kiemelkedő teljesítményt nyújtva, a Kassa Rallyn elért eredményüket megismételve, hatodik helyen zárta az Ózd Rallyt és ezzel együtt az idei ORB szezont az Ifj. Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna páros.

Ifj. Kiss Lászlóék számára az idei volt az első év az Országos Rallye Bajnokság királykategóriájában. Tanulóévük nem kezdődött túl szerencsésen, hiszen Egerben és Miskolcon is idő előtt fejezték be a versenyt. Szombathelyen és Veszprémben már megvoltak a részsikerek, ám a folyamatos fejlődés csak legutóbb Kassán mutatkozott meg a végeredményben is.

A Speedbox versenyzői a megkezdet út folytatatásának és egy top ötös helyezésnek reményében utaztak a szezonzáró versenyhétvégére, melynek Ózd és környéke adott otthont.

A verseny első napján némileg elmaradtak saját várakozásaiktól hiába próbálták magukból és az autójukból is a legtöbbet kihozni. A remény viszont nem szállt el, hiszen összességében azért nem teljesítettek rosszul, egy etapot leszámítva folyamatosan a legjobb tízben autóztak.

Vasárnap reggel csupán 5,1 másodperc választotta el őket az ötödik helytől. A hátralévő hét gyorsaságin megpróbálták ledolgozni ezt a minimálisnak mondható hátrányt. Mindent beleadtak és folyamatosan szállították az ötödik, hatodik időket, a tízedik etapon pedig egy harmadik helyet. A nap folyamán versenyzők között szakaszról szakaszra változtak a különbségek, ám a szoros csatában Lackóéknak végül nem sikerült előrébb lépniük, így egy hatodik helyezéssel búcsúztak Ózdtól és ezzel együtt a 2016-os ORB szezontól.

„Remek hétvége áll mögöttünk, nagyon örülünk a hatodik helyezésünknek és annak is, hogy az autó ismét karcmentesen ért célba. Hiába sikerült megismételni a Kassa Rallyn elért sikert mégsem vagyunk teljesen elégedettek, hiszen egy top ötös eredmény reményében érkeztünk. A szezon során tapasztalt folyamatos fejlődés viszont mindenképpen bizakodásra adhat okot. Az utóbbi két versenyhétvégén kezdtünk annak közelébe érni, ahol igazán lenni szeretnék a helyezéseket tekintve, így nekünk az lenne a legjobb, ha még lenne hátra egy, vagy két verseny a bajnokságból. Ennek a szezonnak azonban sajnos most itt van vége.” – mondta el Ifj. Kiss László a szezonzárót követően.