2017.07.07 Speedbox média

Fejlesztésekkel készültek Veszprémre Ifj. Kiss Lászlóék



Fejlesztésekkel készültek Veszprémre Ifj. Kiss Lászlóék

Az előttünk álló hétvégén az év második murvás versenyével, a Veszprém Ralival folytatódik a 2017-es ORB szezon, melyen a nevezési lista alapján rekord számú, összesen húsz R5-ös autóval versenyző páros áll rajthoz, köztük a Speedbox Racing Team versenyzői.

A szezon során folyamatosan fejlődő, ám bajnokság előző állomását, a Székesfehérvár Ralit kihagyó Ifj. Kiss Lászlóék néhány új, az M-Sporttól kapott fejlesztéssel készültek a veszprémi megmérettetésre annak érdekében, hogy a Miskolcon és Ózdon elért két hetedik hely valamint a szombathelyi borulás utáni nyolcadik helyezést követően ismét helytálljanak, immáron a népesebb R5-ös mezőnyben.

„Örülünk, hogy néhány új résztvevővel bővült a bajnokság. Ez egyben azt is jelenti, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint korábban bármikor. Azt hiszem egy top tízes helyezés most még értékesebb lenne. Készültünk néhány fejlesztéssel és két nap teszttel a hétvégére, de mivel még nem igazán érezzük az előrelépést, ezért a vezetési stílusomon és a beállításokon is kell még finomítanunk.” – mondta Ifj. Kiss László

A hétvége programja pénteken, a Szombathelyen debütáló kvalifikációval kezdődik, majd szombaton késő délután kerül megrendezésre az első két gyorsasági szakasz, a hétvége legmegterhelőbb napján, vasárnap pedig hat etapot teljesítenek a párosok.

„Az idei Veszprém Rali programja kicsit rövidebb lesz a szokásosnál és vasárnap kapjuk az igazán nagy terhelést. Ez azt is jelenti, hogy az elejétől a végéig a maximumon kell teljesítenünk, ami azért a hibázás esélyét is megnöveli. Reméljük, hogy ezúttal karcmentes autóval és egy top tízes eredménnyel sikerül célba érnünk.” – zárta gondolatait a miskolci versenyző.