2019.11.11 Speedbox média

Extrém körülmények között is helyt álltak a Speedbox Racing Team versenyzői hazai Eb futamon



Extrém körülmények között is helyt álltak a Speedbox Racing Team versenyzői hazai Eb futamon

Egy rendkívül nehéz, embert próbáló verseny végén egy hatodik és egy tizenkettedik hellyel zárta az I. Rally Hungary küzdelmeit az ifj. Kiss László - Szegedi Máté kettős. Előbbi eredményt az Országos Rallye Bajnokság, utóbbit pedig az Európa-bajnokság abszolút értékelésében érték el.

Hosszú szünet után az elmúlt hétvégén hazánkba, egészen pontosan Nyíregyházára és a Zemplénbe látogatott az ERC, vagyis a Rali Eb mezőnye és a legjobb magyar versenyzőkkel kiegészülve egy sokáig emlékezetes versennyel örvendeztették meg a zord időjárási körülmények ellenére is szép számban kilátogató szurkolókat.

A hétvége programja a péntek esti villanyfényes szuperspeciállal kezdődött a Rabócsiringen, amelyre a helyszínen nyolcezer néző volt kíváncsi. Ahogy a versenyzők mondták az igazi rali viszont másnap kezdődött el a Zemplénben.

Ifj. Kiss Lászlóék már rögtön a szombati első gyorsasági után érezhették, hogy nehéz hétvégéjük lesz, hiszen az Újhuta-Nyíri szakaszon jobb hátsó defektet kaptak. A következő két gyors már jobban sikerült a miskolci párosnak, így fordulhattak rá egy rövid pihenőt követően a második körre. Sajnos azonban délután sem állt melléjük a szerencse két féltengelytörés nyomta rá a bélyegét a nap végi eredményre.

A verseny utolsó napjára, vasárnapra megérkezett az eső is, ami tovább nehezítette a pilóták dolgát. A pályákon több helyen állt a víz és a sár miközben folyamatosan szakadt az eső. Az utolsó Disznókő-Mád gyorsaságit emiatt törölni is kellett. Lackóék azonban ilyen körülmények között is kitettek magukért és a nyíregyházi városi gyorson elszenvedett harmadik féltengelytörés sem akadályozta meg őket abban, hogy a céldobogón fejezzék be a versenyt. A kitartó küzdelem eredménye végül egy ORB hatodik és egy Eb tizenkettedik hely lett.

„Rendkívül nehezek voltak a körülmények, egy igazi túlélő versenyen vagyunk túl. A végén örülhettünk, hogy egyáltalán célba értünk. A technikai problémák és az időjárás is komoly kihívások elé állított minket. A színvonalra azonban nem lehet panasz. Erős mezőny jött össze és a nézők is kitettek magukért. Jobb időjárási körülmények között nagyon élvezetesek lettek volna ezek a pályák.” - értékelt ifj. Kiss László a hétvégét követően.