2019.07.21 Speedbox média

Életük egyik legbalszerencsésebb versenyén vannak túl ifj. Kiss Lászlóék



Életük egyik legbalszerencsésebb versenyén vannak túl ifj. Kiss Lászlóék

Versenyzői pályafutásuk egyik, ha nem a legbalszerencsésebb versenyhétévégéjén vannak túl a Speedbox Racing Team versenyzői a 26. Veszprém Rali után, ahol számos technikai probléma mellett még egy defekt is hátráltatta őket az eredményes szereplésben.

Ifj. Kiss Lászlóék számára pozitívan indult a Veszprém Rali hete, hiszen kedden egy eredményes teszttel készültek a hétvégi murvás megmérettetésre. Maga a verseny viszont már közel sem alakult ilyen szerencsésen. A legnagyobb baj már rögtön a szombati kvalifikáción megtörtént, ahol az első körben a rajtot követően felrobbant a Ford Fiesta R5 vadonatúj váltójában egy kapcsológyűrű, ami tönkretette az egész szerkezetet. Ebből kifolyólag Lackóék mért idő nélkül zárták az edzést, ami miatt vasárnapi rajtpozíciójukra meglehetősen rossz hatással volt.

Egy rövid ideig még az is veszélyben forgott, hogy egyáltalán rajthoz álljanak, de végül kaptak kölcsön egy váltót, aminek köszönhetően másnap reggel ott lehettek az első gyorsasági rajtjában. A kölcsön kapott váltó áttételezése azonban rövidebb volt, mint amit a csapat használ, így a teszt eredményeképpen megálmodott beállítások mentek a kukába és kezdődhetett az építkezés szinte az elejéről.

Ebből a vert helyzetből szerettek volna felállni Laciék, ám rögtön az első szakaszon jött az újabb csapás. Nagyjából a gyorsasági felénél defektet kaptak, ami szinte mindent el is döntött az eredményt illetően. A kerékcserét követően még megpróbálkoztak a tisztes helytállással, ám nyolcadik, utolsó előtti gyorsaságin végleg utolérte őket a technika ördöge és nem tudták befejezni a versenyt.

„Több szempontból is rosszul kezdődött a hétvégénk, de a balszerencse igazán a szombati kvalifikáción a váltó szétrobbanásával ért utol minket. A hétvége talán egyetlen pozitív momentuma, hogy végül kaptunk kölcsön egy váltót, amit ezúton is nagyon köszönök! Ennek köszönhető, hogy vasárnap egyáltalán rajthoz tudtunk állni. Sajnos azonban új váltó áttételezése rövidebb volt, mint amivel évek óta megyek ezért a keddi teszt beállításait nem tudtuk használni. Az első gyorson összeszedett defekt végleg megpecsételte a sorsunkat. Utána se éreztem jól magam az autóban, sokat csúszkáltunk, nem volt meg a tapadás és a végén még fel is kellett adnunk a versenyt egy újabb technikai probléma miatt.” - összegezte szomorúan a 26. Veszprém Rali eseményeit ifj. Kiss László.