2017.10.13 Speedbox média

Egy jó szerepléssel több helyet is előrébb léphetnek a tabellán Ifj. Kiss Lászlóék az 51. Mecsek Ralin



Egy jó szerepléssel több helyet is előrébb léphetnek a tabellán Ifj. Kiss Lászlóék az 51. Mecsek Ralin

A magyar bajnokság egyik ikonikus színhelyén, az ötvenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Mecsek Ralival folytatódik a 2017-es ORB szezon. A versenyen tizenhat R5-ös autóval versenyző páros, köztük az Ifj. Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna kettős áll rajthoz.

A magyar rali legjobbjai három hónapos szünet után mérik össze tudásukat az előttünk álló hétvégén. A versenyzők legutóbb júliusban, Veszprémben találkoztak, ahol Ifj. Kiss Lászlóék egy rosszul sikerült első szakasz után eredményes felzárkózást bemutatva végül éppen csak lemaradva a nyolcadik helyről kilencedikként értek célba.

Az év utolsó előtti versenyhétvégéjét megelőzően még mindig nyíltnak mondható a bajnokság, mind a bajnoki címet, mind a top tízes helyezéseket illetően. Az eddigi öt versenyből négyet teljesítő Speedbox Racing Team versenyzői jelenleg a kilencedik helyet foglalják el a tabellán, de egy jól sikerült hétvégével több helyet is könnyen előrébb léphetnek.

Lackóéknak azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a tavalyi Mecsek Ralin nem indultak, így R5-ös autóval először versenyeznek majd ezen a helyszínen. Azonban így is mindenki biztos lehet benne, hogy a miskolci versenyzők ezúttal is tudásuk legjavát fogják nyújtani.

Tavalyhoz képest történt némi változás a szakaszokat illetően, de a rali rajongók legnagyobb örömére idén is benne lesz a programban a 22,23 km-es orfűi körgyors. A hétvége programja a pénteki prológgal veszi kezdetét, szombaton további hét gyorsaságival folytatódnak a küzdelmek, vasárnap pedig négy etappal zárul a hétvége. A három nap alatt a mezőny tagjai a tervek szerint összesen 158 versenykilométert teljesítenek majd.