2020.10.08 Speedbox média

Egy évtized után újra ralikrossz versenyen áll rajthoz ifj. Kiss László



Egy évtized után újra ralikrossz versenyen áll rajthoz ifj. Kiss László

Az előttünk álló hétvégén Máriapócson bő egy évtizedes kihagyás után ifj. Kiss László újra ralikrossz versenyen áll rajthoz. A korábbi kétszeres magyar bajnok az elmúlt években a hazai rali bajnokság legmagasabb osztályában versenyzett, de már régóta fontolgatta, hogy újra ralikrossz autóba ül.

A hosszú kihagyás ellenére Lackó ralis évei alatt sem szakadt el teljesen a szakágtól, hiszen csapatvezetőként éveken át segítette hazai és nemzetközi sikerekhez öccsét, Kiss Pál Tamást. Már ekkor is megfordult a fejében a visszatérés gondolata, ami azóta egyre csak erősödött benne.    

Egyelőre a visszatérés azonban még csak egy versenyre szól. A jövőre nézve mindenesetre komoly érv a ralikrossz mellett, hogy a korábbi bajnok meglátása szerint sokkal jobban összeegyeztethető a magánélettel és a munkával, mint a rali, ami második kislánya születése után még fontosabb tényező lett számára.

A csapat a hét elején egy teszttel készült a visszatérésre, ami egy váratlan motorhiba miatt sajnálatos módon jóval idő előtt ért véget. A balszerencsés felkészülés és a több, mint tíz éves kihagyásra való tekintettel a hétvégi megmérettetéssel kapcsolatban ifj. Kiss László nem fogalmazott meg igazán komoly elvárásokat. A legfőbb cél, hogy a köridőket tekintve közel tudjon lenni a közvetlen élmezőnyhöz és, hogy újra felvegye a ralikrossz ritmusát.

„Már régóta gondolkoztam a ralikrosszos visszatérésemen és most végre minden összeállt ehhez. A versenytechnika sokat fejlődött az elmúlt években, a hazai bajnokság pedig egyre erősebb, hiszen egyre többeknek van komoly nemzetközi tapasztalata. Nagy kihívás lesz ilyen hosszú kihagyást követően újra ebben a szakágban versenyezni, de már nagyon várom. Sajnos a felkészülésünk nem sikerült a legjobban. A teszten nagyjából öt éles kört tudtam menni mielőtt a motor megadta magát, de reméljünk, hogy a versenyen több szerencsém lesz.”  - osztotta meg gondolatait ifj. Kiss László visszatérő versenye előtt.

PROGRAM - SUPERCARS

2020. október 10. szombat

 08: 30 - I. Edzés                 
10: 45 - II. Edzés                                 
12: 30 - I. Kvalifikációs futam                   

2020. október 11. vasárnap

 09: 00 - II. Kvalifikációs futam 
10: 15 - III. Kvalifikációs futam                   
13: 15 - Elődöntő futam                               
14: 30 - Döntő futam                                     
16: 30 - Díjátadó