2017.11.06 Speedbox média

Eddigi legjobb eredményükkel zárták a szezont a Speedbox versenyzői



Eddigi legjobb eredményükkel zárták a szezont a Speedbox versenyzői

Tizenöt gyorsasági szakaszt követően eddigi legjobb eredményét elérve, az abszolút értékelés negyedik helyén fejezte be a 2017-es Eger Ralit és ezzel együtt az idei ORB szezont az Ifj. Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna kettős.

November első hétvégéjén a hevesi megyeszékhely adott otthont a hazai rali bajnokság utolsó futamának, amely a bajnoki cím szempontjából ugyan tét nélkül zajlott, ám mégis sokak számára rendkívül kiélezett küzdelmet hozott.

Ifj. Kiss Lászlóék egy kiemelkedő eredménnyel szerették volna zárni az évet, ezért pedig mindent meg is tettek a legutóbbi mecseki megmérettetés óta. Egerbe merőben más beállításokkal érkeztek, melyek végül meg is hozták a várt sikert.

A miskolci páros már a verseny első kilométereitől folyamatosan a határon autózott, amin a második szakaszon egy kicsit túl is mentek, de Laci egy látványos mentéssel életben tartotta a jó szereplés esélyeit. A folytatásban szerencsére a teljesítményen nem látszott meg az apró hiba, amit jól bizonyít a harmadik szakaszon elért harmadik idő is.

Lackóék az első napot az összetett ötödik helyén fejezték be, ahonnan a vasárnapi folytatásban próbáltak feljebb lépni, amit a tizenharmadik gyorsaságit követően végül sikerült is megtenni. A versenyből hátralévő két etapon azonban már nem történt változás az első ötben, így a záró szakaszon elért harmadik idővel is maradt változatlan a sorrend és Ifj. Kiss Lászlóék remek szereplésükkel az abszolút értékelés negyedik helyét szerezték meg a 2017-es Eger Ralin.

„Ez volt idén az utolsó lehetőség, így mindenki próbálta a legjobbját nyújtani egy jó szereplés reményében. Kemény küzdelem volt, mindenki odatette magát és úgy érzem, hogy sikerült helytállnunk. Sok új beállítással készültünk, amik szerencsére jól működtek, végre megtaláltuk a jó irányt. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen ez a legjobb abszolútban elért eredményünk. Sajnos az örömünket beárnyékolja, hogy az egyik sportbírót baleset érte a verseny során és súlyos sérülésekkel szállították korházba. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül minél hamarabb felépülnie. Ezúton is jobbulást kívánunk neki! Így a szezon végéhez érve ismét szeretnénk megköszönni mindenkinek az egész éves támogatást, a csapattagoknak pedig kitartó és kemény munkát.” - értékelt Ifj. Kiss László az Eger Ralit követően.