2023.04.27 Speedbox média

Döntős álmokkal áll rajthoz az év első versenyén ifj. Kiss LászlóDöntős álmokkal áll rajthoz az év első versenyén ifj. Kiss László

Hosszú kihagyás után a tavalyi évben került vissza a nyirádi versenypálya a Ralikrossz Európa-bajnokság versenynaptárába. A tavalyi évhez hasonlóan a mezőny ezúttal is Magyarországon kezdi meg a hat versenyhétvégéből álló szezont. Az előttünk álló hétvégén megrendezésre kerülő versenyen hat magyar is rajthoz áll, köztük ifj. Kiss László, akinek a tavalyi elődöntő után nem titkolt célja, hogy idén egészen döntőig meneteljen.

Lackó számára a kitűzött cél elérése azonban közel sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a kiváló magyar versenyzők mellett a mezőnyben ott van többek között a regnáló Európa-bajnok Anton Marklund, a korábbi kétszeres Európa-bajnok Andreas Bakkerud, vagy éppen a brit bajnok Patrick O’Donovan. A helyismeret és a magyar szurkolók lelkes szurkolása azonban mindenképpen a magyar versenyzők esélyeit növeli az erős vetélytársakkal szemben.

A Speedbox Racing Team az eredményes szereplés érdekében felkészülésként március végén a nyirádi pályán tesztelt egy napot. A teszt során akadtak ugyan kisebb technikai problémák, de így is több előrelépést jelentő változtatást sikerült élésben kipróbálni, így összességében elégedetten utazott haza a csapat.

A szezonnyitó versenyhétvége szombati napján az Euro RX1-esek számára egy hivatalos edzést és egy előfutamot rendeznek.  A vasárnapi folytatásban pedig a királykategória versenyzői három további előfutamban vesznek rész, majd az elődöntők következnek és végül a döntő.

A versenyhétvége programja (Euro RX1)

 

 

Szombat (április 29.)

09:30 Szabadedzés

 

15:45 Első előfutam

 

 

Vasárnap (április 30.)

10:30 Bemelegítő edzés

 

11:30 Második előfutam

 

13:30 Harmadik előfutam

 

15.00 Negyedik előfutam

 

17:00 Elődöntő és döntő