2017.05.21 Speedbox média

Borulás és nyolcadik hely Szombathelyen



Borulás és nyolcadik hely Szombathelyen

A szombati ötödik szakaszon a saját tengelye körül is fordult egyet az Ifj. Kiss László - Béres László kettős R5-ös Ford Fiestája másnap mégis a saját lábán érkezett a célba a közel huszonhat kilométeres power stage után. Vasárnapi remek teljesítményének köszönhetően az abszolút értékelésben a páros végül a nyolcadik helyet szerezte meg az ISEUM Ralin.

Rendkívüli módon, pénteken egy kvalifikációs futammal kezdődött az év első murvás versenye. A versenyzők két kör ráhangolódás után harmadszorra már élesben mérték össze tudásukat, hogy eldöntsék szombaton milyen sorrendben állnak rajthoz.

„Tetszett az új kvalifikációs futam annak ellenére is, hogy nem volt szerencsénk, hiszen az első körben rossz gumit választottunk és meg is forogtunk, míg a második körben pont a gumiváltás miatt nem tudtunk részt venni. Az előzmények miatt a harmadik körben, élesben meg elég óvatosan mentünk.” - mesélte a pénteki kvalifikációról Ifj. Kiss László.

A szombati napra sajnos szintén egy hibás gumiválasztás nyomta rá a bélyegét, ami miatt az első négy szakaszon nem igazán jöttek az eredmények. Laciék az utolsó körre egy keményebb keveréket raktak fel, amin jó tempót tudtak autózni, ám egy jobb derékszögű kanyar féktávját annyira elmérték, hogy felborultak. Szerencsére a nézők hamar talpra állították az autót, így viszonylag gyorsan folytathatták a versenyt.

A vasárnap már jóval pozitívabb folytatást hozott. A szakasz eredményeken egyáltalán nem látszódott meg a szombati kaland, a versenyzők és az autó egyaránt kiválóan teljesítettek. A miskolci párosnak sikerült tartania a tempót a közvetlen élmezőnnyel és végül egészen a nyolcadik helyig zárkóztak fel az abszolút értékelésben, amivel újabb fontos pontokat gyűjtöttek.

„Nem kezdtünk jól, amikor meg már kezdtünk ráérezni jött a borulás, amit viszonylag könnyen megúsztunk, amit ezúton is köszönünk nézőknek, akik gyorsan talpra állították az autót. A verseny második napja aztán jóval pozitívabb eredményeket hozott. Ott volt persze a fejünkben, hogy mi történt szombaton és egy kicsit óvatosabban mentünk, de így is megvolt a tempónk, amit a kilencedik gyorson elért negyedik helyünk is jól mutat. Az autó remekül teljesített egész hétvégén és ugyan eleinte kicsit szokatlan volt, de Béres Lászlóval is megtaláltuk az összhangot. Összességében egy kalandos és izgalmas versenyen vagyunk túl.” - értékelt Ifj. Kiss László