2016.05.02 Speedbox média

Biztató jelek majd kiesés a 22. Miskolc RallyenBiztató jelek majd kiesés a 22. Miskolc Rallyen

Felemás Miskolc Rallyen van túl Ifj. Kiss László és navigátora Varga Zsuzsanna. A Speedbox párosa meglepően jól szerepelt a verseny első napján, ám az ötödik etapot követően búcsúzniuk kellett a folytatástól.

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 22. Miskolc Rallye, amelyen rendkívül jól kezdett a hazai környezettben versenyző Ifj. Kiss László - Varga Zsuzsanna kettős. Lackóéknak a második gyorsaságin harmadikként sikerült célba érniük, négy etapot követően pedig a negyedik helyről várhatták a szombati folytatást.

Másnap azonban az első Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti szakaszon egy rossz gumiválasztást és egy vezetői hibát követően megpördültek, majd az útról lecsúszva felült autójuk alja és a nézők lelkes segítsége ellenére sem tudták tovább folytatni a versenyt, így összességében az Eger Rallyen való kiesés után Miskolcon sem volt sokkal több szerencséje az R5-ös Ford Fiestával versenyző párosnak. 

Az első nap eredményei mindenesetre bizakodásra adhatnak okot az Országos Rallye Bajnokság soron következő versenye a májusban sorra kerülő a Szombathely Rallye előtt, amely Lackóék első murvás versenye lesz az új autóval.

„A tavalyi év során jellemző volt ránk, hogy az első egy-két szakaszon nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot, most azonban rendkívül jól kezdtük a versenyt. Azt hiszem sokakat sikerült ezzel meglepnünk. Nagyon élveztük a versenyzést és az új autóval először próbálhattuk ki magunkat nedves aszfalton. Az ötödik gyorsaságin aztán egy vezetői hiba megpecsételte a sorsunkat és kiestünk a versenyből. Szerencsére nem esett bajunk és az autó is megúszta az esetet. A korai búcsú ellenére is sikerült hasznos tapasztalatokkal gazdagodni, amelyeket a folytatásban szeretnénk kamatoztatni.” - mondta el Ifj. Kiss László a 22. Miskolc Rallyet követően.