2021.11.09 Speedbox média

Az elődöntőben úsztak el a dobogós álmok Nyirádon



Az elődöntőben úsztak el a dobogós álmok Nyirádon

Nyirádon került sor a hazai ralikrossz bajnokság idei utolsó versenyhétvégéjére, amelyen ifj. Kiss László a kvalifikációs futamok során végig remek tempót diktált, de az elődöntőben közvetlenül a rajtot követően egy balszerencsés kontakt véget vetett dobogós álmainak.

Lackónak a nyirádi hétvégére való felkészülés nem alakult legszerencsésebben, mert a versenyt megelőző teszten technikai problémák hátráltatták, a verseny hetében pedig megfázással küzdött. A szombat délelőtti szabadedzéseken viszont ebből semmi sem látszott, hiszen mindkét alkalommal a bajnoki címért küzdő Kárai Tamás mögött a második helyet sikerült megszereznie.

Délután az első kvalifikációs futamban a rajtnál való kiugrás miatt kétszer kellett a joker kört teljesíteni, de a jó tempónak köszönhetően, így is meglett a hetedik hely az összetettben. A programban való csúszás miatt a második szombati kvalifikációs futam elmaradt.

A vasárnapi első előfutamban a felszáradó pályán szintén nem sikerült a legjobban a rajt, de ezt követően nagyszerű versenyzéssel Laci megnyerte saját előfutamát és az összetettben pedig a második legjobb időt szerezte meg. Az utolsó előfutamban hasonló volt a forgatókönyv, egy gyengébb rajtot követően egy újabb második hely Kárai mögött.

A kvalifikációs futamokat követően Lackó az összetett második helyéről léphetett tovább az elődöntőbe, ahol egy remek rajtot követően rögtön sikerült az élre állnia, ám a mezőnynek az első kört sem sikerült befejeznie, mert Kotán Péter autója technikai probléma miatt megállt és a versenyt piros zászlóval félbeszakították. Az új rajtot követően nem tartott sokáig a verseny Laci számára, mert az első kanyar féktávján egy kontaktot követően a falnak csapódott és feladni kényszerült a versenyt.

„Az előfutamokban a rajtoknál volt egy kis problémánk, de összeségében gyorsak tudtuk lenni, amit a köridők is jól tükröznek. Egy beállításnak köszönhetően az elődöntőre a rajton is sikerült javítanunk. Sajnos hiába volt jó a rajt elsőre, mert az újraindítás után nem sikerült túlélni az első kanyart. Nyilván csalódott vagyok, mert a döntőben akár esélyesek lehettünk volna a győzelemre, vagy legalább egy dobogós helyezésre, de az mindenképpen elégedettségre ad okot, hogy a csapat nagyszerű, összehangolt munkát végzett az egész hévtége folyamán és sikerült felvennünk a versenyt a legjobbakkal.” – értékelt ifj. Kiss László a nyirádi szezonzárót követően.