2016.06.10 Speedbox média

A szezon leghosszabb versenye következik



A szezon leghosszabb versenye következik

Az Országos Rallye Bajnokság idei szezonjának leghosszabb versenyét rendezik Veszprémben, amely várhatóan a versenyzőket és autóikat is komoly kihívások elé állítja. Ifj. Kiss Lászlóéknak, valamint a mezőny többi tagjának szombaton és vasárnap összesen 177 kilométert kell teljesítenie tizenhárom gyorsasági szakaszon.

Eger, Miskolc és Szombathely után Veszprém környékére látogatnak Magyarország legjobb rallye versenyzői. Ifj. Kiss László és navigátora, Varga Zsuzsanna biztató részeredményekkel és két kieséssel kezdte a szezont, legutóbb Szombathelyen viszont már a célban ünnepelhettek.

A Veszprém Rallye nem tartozik a kedvenceik közé, hiszen eddig nem volt túl sok szerencséjük ezen a versenyen, de remélik, hogy új autójuk meghozza számukra a szerencsét és a jó teljesítmény megbízhatósággal párosul.
Utóbbi különösen fontos lesz ezúttal, hiszen a 23. Veszprém Rallyen másfélszer annyi pontot osztanak ki, mint a többi hétvégén, mivel ez a bajnokság leghosszabb versenye. Lackóéknak különösen nehéz feladata lesz, hiszen az új autóval eddig csak egy murvás versenyt teljesítettek. Az időjárás is tovább nehezítheti helyzetüket, az előrejelzések szerint mindkét napon lehet esőre számítani.

A küzdelem szombat délelőtt veszi kezdetét a várpalotai szakasszal és összesen hét gyorsaságira kerül sor a nyitó napon. A vasárnapi folytatásban további hat etap következik. A mezőny minden szakaszt kétszer teljesít, kivéve a jutaspusztai körgyorsot, ahol háromszor is rajthoz állnak a versenyzők.