2017.12.23 Speedbox média

A dobogó legmagasabb foka a cél a 2017-es Szilveszter Rallyen



A dobogó legmagasabb foka a cél a 2017-es Szilveszter Rallyen

2017-ben is a Szilveszter Rallyeval zárul a ralis idény. A tizenkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen idén is ott lesznek Ifj. Kiss Lászlóék, akik ezúttal a dobogó legtetejére szeretnének felállni.

November elején Lackó és navigátora, Kissné Varga Zsuzsanna remek formában fejezte be a hazai rali bajnokságot Egerben. Ám győzelmi reményeiket nem feltétlenül erre a teljesítményre, hanem sokkal inkább a tavalyi Szilveszter Rallyen elért második helyre alapozzák. Egy második hely után mi más is lehetne a cél, ha nem a győzelem? Ellenfél és köztük jelentkező az első helyre azonban akad bőven, hiszen az idei versenyre nevezők száma jóval kétszáz felett van. A népes mezőnyben a még mindig népszerű Ladák mellett tizenkettő R5-ös és egy WRC-s autó is helyet kapott.

Az immár hagyományosnak számító év végi ralis program december 27-én, szerdán veszi kezdetét a pályabejárással, a gépátvétellel és a hivatalos teszttel. A verseny érdemi része pedig csütörtökön délelőtt kezdődik az első körgyorssal és pénteken zárul a díjátadóval. A Hungaroring környéki zajterhelési előírások megváltozása miatt sajnos ezúttal elmarad a nézők és a versenyzők által egyaránt kedvelt esti gyorsasági, de így is érdemes lesz kilátogatni a versenyre.

„Sok szép emlékünk van a Szilveszter Rallyeról, hiszen már kétszer is állhattunk itt a dobogón. 2014-ben harmadikak lettünk, tavaly pedig másodikak. Ezek után azt hiszem természetes, hogy idén szeretnék a győzelmet is megszerezni. Eddig, amikor ilyen nagy célokat fogalmaztunk meg, akkor sajnos nem volt szerencsénk, de remélhetőleg ez a negatív széria most megszakad. Ennek a rendezvénynek a különlegessége, hogy a versenyzés mellett a sportágunk egyfajta ünnepe is. Mi is készülünk egy kis meglepetéssel a kilátogató nézőknek, az autónk hangját lesz érdemes figyelni!” - nyilatkozta versenyt megelőzően Ifj. Kiss László.