2021.11.04 Speedbox média

A bajnokság utolsó versenyhétvégéjén újra rajthoz áll ifj. Kiss László



A bajnokság utolsó versenyhétvégéjén újra rajthoz áll ifj. Kiss László

Az előttünk álló hétvégén Nyirád ad otthont a Rallycross Országos Bajnokság idei utolsó versenyének, amelyre népes mezőny jött össze a supercars kategóriában. Összesen tizenöten neveztek a királykategóriában és köztük van ifj. Kiss László is, aki legutóbb a bajnokság második fordulójában Máriapócson állt rajthoz.

Lackó tíz év kihagyás után tavaly októberben tért vissza ralikrosszba és már az első versenyén felállhatott a dobogó legfelső fokára. Idén májusban a visszatérését követő második versenyén azonban már kevésbé volt szerencsés. A döntőbe ugyan ismét bejutott, méghozzá a legjobb idővel, de befejezni már nem tudta azt, mert egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült.

A szezonzáró nyirádi versenyen természetesen a tavaly októberi teljesítményét szeretné megismételni Laci és csapata a Speedbox Racing Team. Ennek érdekében előző hét szombaton egy teszttel készültek a megmérettetésre.

 „Nagyon sok munkám volt idén, ami miatt nem sikerült annyi versenyen indulnom, amennyin eredetileg szerettem volna, de amikor megtudtam, hogy Nyirádon újra lesz ralikrossz futam, akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék ott lenni. A múlt héten már volt is egy tesztünk, ahol nem sikerült túl sok kört megtennem, mert a Máriapócson tapasztalt problémák ismét előjöttek, de a teszt végére szerencsére megtaláltuk a megoldást és bizakodva várjuk a hétvégét.” – mondta el ifj. Kiss László a szezonzárót megelőzően.

A hétvége programja ezúttal szombaton kezdődik a szabadedzéssel és két kvalifikációs futammal, vasárnap délelőtt további két kvalifikációs futam következik, délután pedig az elődöntők és döntők kerülnek megrendezésre.

Szombat (2021.11.06.)

08:00 - I. Szabadedzés
09:30 - II. Szabadedzés
11:00 - I. Kvalifikációs futam (4 kör)
14:00 - II. Kvalifikációs futam (4 kör)

Vasárnap (2021.11.07.)

08:00 - III. Kvalifikációs futam (4 kör)
10:00 - IV. Kvalifikációs futam (4 kör)
12:00 - Elődöntő (6 kör)
13:30 - Döntő (6 kör)